A felvételekből tisztán kivehető, hogy egy sokszereplős, előre eltervezett akció volt, melyben az édesanya kezéből tépték ki gyermekeit.

A nem mindennapi ügyről a Kékfény.com is beszámolt korábban több cikkében is.

A 24.hu sikerült két videót is megszerezni a gyermekrablásról.

Az első videó a Kerekerdő Élménypark bejáratánál készült, míg a második felvétel a debreceni Vámospércsi út egyik kitérőjénél készült, ahol egy telephely kamerája vette fel, ahogy az élményparknál az emberrabláshoz használt furgon nagy sebességgel megérkezik.

A felvételek megerősítik az anya által elmondottakat.

Látható, hogy az olasz-argentin kettős állampolgárságú férfi a parkban találkozott láthatásra a gyerekekkel, akiket az anya, V. Bernadett és egy tolmács is elkísért.

Kivehető a videóból, hogy a park kijáratnál ekkor már két, külsőre nem éppen egyetemi tanárra emlékeztető férfi várakozik, akik követni kezdik a családot a parkoló felé. Sajnos a fák sokat takarnak a történtekből, az azonban látható, hogy a miután a két férfi odaér, az apa elkapja a gyerekeket és a parkolóból kitép egy kisbusz. Az anya a kocsi után rohanna, ám egy férfi visszafogja.

Az anya rendőrségi vallomása szerint őt a két férfi fogta le, amíg Martin Ariel V. váratlanul egy kisbusz hátsó ülésére tette a két kisgyereket és beült melléjük. Az akcióhoz használt furgon kormányánál szintén V. embere ült, aki a nő szerint maszkot viselt – írja a 24.hu.

A másik videón egyértelműen látszik, hogy a két felnőtt férfi óriási rutinnal és szélsebesen a hónuk alá nyúlva átemeli a gyerekeket egy sötét színű autóba, majd a kocsi elindul, és mögé sorol egy másik furgon. Ez is profi elkövetésre vall, ezek az autók voltak, melyek néhány órán belül elhagyták Magyarországot, az ügyben jelenleg is nyomoznak a rendőrök.

Kiemelt kép: debreceni gyermekrablás – Forrás: police.hu