Több budapesti lakót is átvert az a férfi, aki szájmaszkokat, fertőtlenítőszert és koncertjegyeket árult a neten, majd miután átutalták neki a pénzt teljesen felszívódott. A rendőrség rátalált, az orosházi fiatalembert salgótartáni búvóhelyén fogták el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 5. kerületi Rendőrkapitánysága 2020 januárjában indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, mert többen feljelentést tettek, miután egy internetes apróhirdetésen keresztül koncertjegyeket vettek egy férfitől, aki a vételár kézhezvételét követően nem küldte meg azokat a vevőknek.

A nyomozók az adatgyűjtés során azonosították a feltételezett elkövetőt, a 29 éves orosházi B. Szabolcsot, és megállapították, hogy a koncertjegyeken kívül egészségügyi maszkokat és fertőtlenítőket is árult az interneten.

Miután a férfi megkapta a termékek vételárát, elérhetetlenné vált, és a készítményeket sem küldte el, valósággal felszívódott. Ezért többen feljelentést tettek ellene a rendőrségen.

A belvárosi rendőrök B. Szabolcs ellen elfogatóparancsot bocsátottak ki. A feltételezett elkövetőt április 3-án a salgótarjáni rendőrök fogták el Salgótarjánban, majd átadták őt a BRFK 5. kerületi Rendőrkapitányság nyomozóinak.

A pesti rendőrök üzletszerűen elkövetett csalás vétsége, üzletszerűen, közveszély színhelyén elkövetett csalás bűntette, valamint jogtalan elsajátítás vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették – írja a Police.hu

Az elfogáskor készült videón jól látszik, hogy a rendőrök védőruhát adtak a férfire, hiszen egyelőre nem lehet tudni, hogy megfertőződött-e koronavírussal vagy sem.

Kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából