Rendőrök elől menekülő embercsempész egy felüljáró oszlopának hajtott a fővárosban éjszaka – közölte a BRFK. Egy szerb férfi vezette a járművet

Az autópályán kezdődött

A rendőrök szombatra virradóra egy lengyel hatósági jelzésű, Budapest felé tartó autót akartak ellenőrizni az M5-ös autópályán, az illegális migránsokat szállító autó vezetője azonban nem állt meg a rendőri jelzésre, hanem több közlekedési szabályt megszegve továbbszáguldott a XIX. kerület felé.

Oszlop lett a vége

A jármű végül a ferencvárosi Gyáli út és Illatos út kereszteződésében lévő felüljáró oszlopának hajtott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Albánok és szerbek

Az autóban négy – magát albán állampolgárnak valló – utas volt, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni, őket a mentők vizsgálatra kórházba vitték. A kocsit vezető 25 éves szerb férfit a helyszínen elfogták és előállították.

Még egy fotó a balesetről

MTI/Mihádák Zoltán

Kőbányán is

A BRFK tájékoztatása szerint egy másik embercsempészt is elfogtak éjszaka a fővárosban: a rendőrök Kőbányán, a Könyves Kálmán körút és Elnök utca kereszteződésében is ellenőriztek egy magyar forgalmi rendszámú gépkocsit, amelyet egy ukrán állampolgárságú férfi vezetett.

Mindenféle náció

A kocsiban egy lengyel, valamint két, magát török állampolgárnak valló férfit találtak, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni.

Cseh kocsiban, grúz férfi

A budapesti rendőrök intézkedtek egy cseh hatósági jelzésű személygépkocsival szemben is, amelyet egy grúz állampolgárságú férfi vezetett, utasa pedig egy azerbajdzsáni férfi volt.

Embercsempészet a gyanú

A magukat igazolni nem tudó külföldieket mindhárom esetben előállították, a rendőrség embercsempészés gyanúja miatt indított eljárásokat.

Címlapfotó: MTI/Mihádák Zoltán