A 48 éves férfi előző nap szabadult egy másik ügyben elrendelt letartóztatásból, majd másnap, december 24-én pedig már emberölési kísérlet miatt újra őrizetbe vették.

Felkereste egy rokonát

A vádirat szerint vádlott egy másik ügyben elrendelt letartóztatásának megszűnését követően, 2020. december 23-án szabadult a büntetés-végrehajtási intézetből, majd Budapestre utazott, ahol felkereste egy nő rokonát. A nő ebben az időben élettársával, egy 28 éves férfival egy 3. kerületi, önkormányzati tulajdonban álló telken lévő lakóépületet használt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Közös italozás

Másnap, 2020. december 24-én áthívták magukhoz vendégségbe a nő rokonait, akikkel ezután együtt italoztak. A 48 éves férfi kötekedő viselkedése miatt a vendégek az esti órákban távoztak, így az ingatlanban ismét csak hárman maradtak.

FRISS!

Verekedés

Késő este ismeretlen okból a 48 éves férfi többször arcon ütötte a fiatalabbat, aki ezt egy ideig tűrte, azonban a sokadik pofon után megfogta a támadót és kivitte az ingatlanból, ahol ököllel többször megütötte őt a fején olyan erővel, hogy eltörött az orra.

Jött a késelés

A 28 éves férfi ezt követően visszament az ingatlanba, és leült egy székre. Néhány perc elteltével a másik is követte őt, aki az épületben magához vett egy kést, és azzal hátulról egyszer nagy erővel megszúrta a széken ülő férfit a hátán, továbbá egyszer, kis erővel a tomportájékán, írja az ügyészség.

Életmentő műtét

A kiérkező mentők – akiktől a nő kért telefonon segítséget – a 28 éves férfit kórházba szállították, ahol életmentő műtétet hajtottak végre. A férfi a lépének eltávolítása miatt maradandó fogyatékosságot szenvedett.

Ez is érdekelhet:

Vádemelés

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő, büntetett férfit emberölés bűntett kísérletével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban. A főügyészség a sértettet is megvádolta, vele szemben súlyos testi sértés bűntette a vád. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: Ügyészség