Súlyosabb büntetést kértek a román férfire, akinek megerőszakolták a négyéves kislányát Cegléden. Korábban az apát vádolták a bűncselekménnyel, de nem lehetett megállapítani, hogy ki volt az elkövető. A családfő 1 év 6 hónapot a párja felfüggesztettet kapott kiskorú veszélyeztetése miatt.

Súlyosabb büntetést kértek

Súlyosabb büntetést kért a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség arra a másfél év börtönre ítélt román férfire, akinek öt évvel ezelőtt megerőszakolták a négyéves kislányát Cegléden. A fellebbviteli főügyészség a 3 év 6 hónapos középmértékhez közelítő büntetés kiszabására tett indítványt az ügyben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Eltört a kislány lába

Az erőszakra úgy derült fény, hogy a kislányra zuhant egy félmázsás mérleg, és eltört a lába. A szülei azonban csak napokkal később vitték kórházba, és ekkor derült ki, hogy meg is erőszakolták az óvodás gyereket. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az édesapát vádolták

Korábban a kislány édesapját vádolták a bűncselekménnyel, és 15 év fegyházat kért rá az ügyészség az előkészítő ülésen történő beismerés esetére szexuális erőszak és más bűncselekmények miatt. Az elsőfokú tárgyaláson a bíró arra jutott, hogy szexuálisan bántalmazták a kislányt.

Nem derült ki az igazság

Az elkövetéskor azonban több férfi is tartózkodott a helyszínen, és nem lehetett megállapítani, hogy melyik személy erőszakoskodott a gyerekkel, ezért felmentették a kislány apját a szexuális erőszak vádja alól – írta a 24.hu.

Nem vitte időben a kórházba

Mivel azonban a családfő nem vitte időben kórházba a kislányát, és az ő feladata lett volna a műhelyben az, hogy helyére tegye a mérleget, ezért nem úszta meg büntetés nélkül és 1 év 6 hónap szabadságvesztésre és két év közügyektől eltiltásra ítélték novemberben kiskorú veszélyeztetése, és foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt. Az anya 1 év 4 hónap felfüggesztettet kapott kiskorú veszélyeztetéséért. Az ügyészség súlyosabb büntetést kért a férfire, és ezt a másodfokon eljáró Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség is fenntartotta.

5 éves kislányt zaklattak

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról korábban, hogy az újpesti önkormányzat kezelésében álló Gyermekek Átmeneti Otthonában rendszeresen zaklathattak a társai egy 5 éves kislányt. A legszörnyűbb az egészben pedig, hogy a szörnyű eset csak később jutott a hivatal tudomására.

Az anya vette észre a sérüléseket

Az otthonban a szülők rendszeresen látogathatják a gyermekeket, sőt ki is vihetik őket. Így történt ez az 5 éves kislány esetében is, akit egy alkalommal az anyukája vitt el, ekkor vette rajta észre a sérüléseket. Az édesanya azonnal jelezte a nevelők irányába a dolgot, ők pedig továbbították az információt a vezetőnek. 

Másnap vitték csak orvoshoz

Mindezek után azonban a kislányt csak másnap vitték orvoshoz, előtte pedig ellátták, megmosdatták, így sok nyom odaveszett, ami segíthetett volna a történtek tisztázásában. A súlyos eset híre eljutott az újpesti alpolgármesterhez is, aki megtette az ügyben a megfelelő lépéseket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció