Súlyos égési sérüléseket szenvedett egy általános iskolás kislány az órák közötti szünetben. A szerencsétlenül járt gyereket mentőhelikopterrel szállították a budapesti Bethesda kórházba. Kiderült, mi történt pontosan.

Megégett egy kislány

A Kékvillogó.hu adott hírt arról, hogy csütörtökön dél körül riasztották a mentősöket a békéscsabai iskolához, ahol egy általános iskolás kislány égett meg. A tanuló az ebédszünetben egy rossz mozdulatot követően öntött magára egy tál forró ételt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Helikopterrel vitték kórházba  

A baleset szemtanúi azonnal értesítették az iskola védőnőjét, aki a mentők kiérkezéséig gondoskodott a gyerek ellátásáról. Az intézményhez mentőautót, mentőorvosi kocsit és helikoptert is riasztottak. Végül helikopterrel szállították az égési centrumba a sérült gyereket.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Vízforralóval melegített

Időközben újabb részletek derültek ki a történtekről. A baleset az egyik szünetben történt. A szerencsétlenül járt kislány nem a menzán ebédelt, hanem a büfében vásárolt magának egy instant levest, amelyet a kihelyezett vízforralóban melegített vízzel kell felönteni. 

Ölébe borult a tűzforró leves

A gyermek ezzel, a pohárban elkészített levessel indult el. Úgy tudni, hogy az udvarra szeretett volna vele kiballagni, ahol egy padon fogyasztotta volna el az ebédet. A tűzforró leves azonban egy rossz mozdulat vagy botlás után egyenesen az ölébe borult. 

Végig magánál volt

Az iskola dolgozói és a körülötte lévő gyerekek azonnal segítségért szaladtak, azonnal hívták a segélyhívót, a mentőhelikopter kiérkezéséig pedig az iskola védőnője látta el szakszerűen a kislányt. A Bors információi szerint a gyermek végig eszméleténél volt, kommunikált az őt ellátó védőnővel, aztán pedig a mentősökkel is. 

Poharas leves

„Sokan vannak, akik különböző allergiák vagy érzékenység miatt nem a menzán esznek, ők a szünetben eszik meg, amit otthonról vittek, vagy pedig a büfében vásárolnak. A sulikban van már mikró és vízforraló is, így el lehet készíteni az ilyen poharas levest is” – mondta a lapnak egy helyi édesanya.

„Csak egy rossz mozdulat”

„Lehet, hogy csak egy rossz mozdulat történt, ami nem csak gyerekkel, hanem felnőttel is megeshet. Nagyon szurkolok azért, hogy felépüljön, de én úgy hallottam, hogy rendben fog jönni a lányka, hamarosan haza is mehet” – tette hozzá.

Leforrázta a combját

A gyermek a combját és a lábát és annak a környékét forrázta le, súlyosan megégett. A mentőhelikopter egyenesen Budapestre vitte, a Bethesda kórház égési centrumába, később pedig Gyulára szálíltották.

Hamarosan kiengedik a kórházból

A kislány azóta már sokkal jobban van, állapota javul és fel is fog gyógyulni, hamarosan a kórházból is kiengedik. A helyszínről származó információk szerint nem indítottak rendőrségi eljárást az esettel kapcsolatban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció