Figyelmetlenül közlekedett az autós, s nem vette észre, hogy egy gyalogos már elindult az gyalogátkelőhelyen. A rendőrség azt tanácsolja, mindenki az időjárási viszonyoknak megfelelően vezessen, a gyalogosok pedig azt, győződjenek meg minden esetben az áthaladás veszélytelenségéről.

A reggeli órákban történt a baj

Az eset január 12-én történt reggel negyed nyolckor Székesfehérváron, ahol egy 33 éves autós közlekedett a Kelemen Béla utcában, a Horog utca irányából közlekedett a Varga-csatorna felé. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Súlyos sérüléseket szenvedett

Haladása során nem adott elsőbbséget a balról érkező, kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó gyalogosnak, és az autó bal oldali részével elütötte. A baleset során a 37 éves nő az aszfaltra esett, és az elsődleges információk szerint súlyos sérüléseket szenvedett.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Büntetőeljárás indult

Az eset körülményeit a Székesfehérvári Rendőrkapitányság munkatársai közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult büntetőeljárásban vizsgálják. Az esetről szóló tájékoztatásban a rendőrség felhívja a figyelmet, hogy az elmúlt napok változékony időjárása sokszor megnehezítette a közlekedést nemcsak országszerte, de Fejér vármegyében is.

Vezessünk az útviszonyoknak megfelelően

Felhívják a közlekedők figyelmét, hogy mindig az aktuális időjárási és útviszonyoknak megfelelő magatartást tanúsítsanak. Külön hangsúlyozzák, hogy az autósok fokozott óvatossággal közelítsék meg a buszmegállókat, valamint az olyan területeket, ahol gyalogosok felbukkanására lehet számítani. A gyalogosok pedig mielőtt az úttestre lépnek, mindig legyenek körültekintők.

Ezt pedig a gyalogosoknak érdemes észben tartaniuk

Győződjenek meg az áthaladás veszélytelenségéről. Láthatóságukat segítő fényvisszaverő ruházat, vagy ilyen eszközök viselése életmentő lehet lakott területen kívül és belül egyaránt. A téli, csapadékos, nyirkos időjárás különös veszélyt jelent a közlekedőkre. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A gázolás helyszíne

Egy megsérült fényszóró

Karcolások az autón

(Cikkünkben használt képeink a rendőrség oldaláról származnak.)