Amint arról korábban a Kékvillogó is beszámolt szörnyű tragédia történt március 14-én a szigetszentmiklósi akkumulátor-újrahasznosító üzemében, amikor felrobbant egy gép, a balesetben pedig mint utóbb kiderült, két ember meghalt.

Ketten meghaltak

Néhány héttel ezelőtt robbant a hír, hogy szigetszentmiklósi akkugyárban történt robbanásban ketten is életüket vesztették. Erre azt követően derült fény, hogy a  Átlátszó.hu nemrég adatigényléssel fordult a Pest Megyei Kormányhivatalhoz az eset részleteivel kapcsolatban, a most nyilvánosságra hozott információk szerint pedig a tragédiában két ember meghalt. Ez csak azért nagyon érdekes, mert eleinte nem is szóltak halálos áldozatról a hírek, majd a történtek után pár héttel kiderült, hogy egy valaki mégis csak elhunyt, ám a második halottról ez idáig nem lehetett hallani. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy daráló robbant fel

Úgy tudni, hogy a balesetet egy darálógép felrobbanása okozta, amit egy korábbi tűzeset miatt nem használták, ám márciusban koreai szakemberek érkeztek az üzembe, akik megjavították a gépet, majd az az utasítás érkezett, hogy ismét állítsák üzembe.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Eldugult

A daráló azonban másnap eldugult, majd leállt, vezetői utasításra pedig ki kellett volna takarítani a gépet, eközben történt a robbanás.

Éppen takarították

A takarítást végző dolgozó a baleset után, a kórházban vesztette életét, míg egy másik dolgozó olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy április 3-án meghalt.

Bírság

Úgy tudni, hogy a munkavédelmi hatóság június végén 10 milliós bírságot szabott ki a feldolgozót üzemeltető cég ellen, ami már állítólag korábban is többször, súlyosan veszélyeztette a dolgozók életét, korábban is kaptak már emiatt büntetést.

Visszavonták az engedélyüket

A történtek fényében most a Katasztrófavédelem vissza is vonta a gyár engedélyt, tudta meg az RTL Híradó. Megállapították, hogy a cég nem alakította ki a biztonságos üzemeltetés feltételeit megteremtő oktatási, képzési rendszert, és határozatban tiltották meg a veszélyes tevékenység folytatását.

Megszólalt a polgármester

Az ügy kapcsán megszólalt a polgármester is, Nagy János elmondta, egyetért a döntéssel. Ennek ellenér az önkormányzat nem tudja bezáratni a gyárat, a jövőbeni működéshez azonban szigorú előírásokat és követelményeket kell majd betartani. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a teljes riport:

Kapcsolódó:

Borzalmas új információ látott napvilágot a szigetszentmiklósi akkugyárban történt tragédiáról: többen meghaltak a robbanásban

Kiemelt kép: Szigetszentmiklós – Forrás: Google Maps