Súlyos baleset történt pénteken délelőtt a főváros 8. kerületében, a Kerepesi úton. Egy autó az Aréna Pláza előtti szakaszon a nedves úttesten megcsúszott, majd kifarolt és egy kandelábernek csapódott. Nagy szerencse, hogy a kerékpárúton nem érkezett biciklis a baleset idején. Beszámolónk végén helyszíni felvételünket is láthatják.

Megcsúszott, majd kifarolt

Pénteken, a délelőtti órákban egy férfi egy Volkswagen Golf IV-essel haladt kifelé a 8. kerületi Kerepesi úton, a Hungária körút felé. Az Aréna Pláza előtti szakaszon az autó a nedves úttesten megcsúszott, majd kifarolt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kandelábernek csapódott

A sofőr elvesztette uralmát gépjárműve felett, felugratott a járdaszegélyre, jobb hátuljával kidöntötte a terelőkorlátokat, illetve egy kisebb fát, majd keresztbe csúszott és a jobb oldalával egy fém kandelábernek csapódott.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Szerencséje volt  

Nagy szerencse, hogy a kerékpárúton nem érkezett biciklis, illetve, hogy a Golfban csak a sofőr ült, a jobb első ülésen utazó személy egészen biztosan beszorult volna a kiflire hajlott Volkswagenbe.

Kórházba szállították

A sofőr így is megsérült, de csak könnyebben, saját erejéből el tudta hagyni a roncsot, majd a mentők kórházba szállították őt. A fővárosi hivatásos tűzoltók elvégezték a jármű áramtalanítását, majd a helyszínelést követően leemelték az autót az oszlopról.

Helyszíni felvétel

Súlyos baleset a Róna utcában

Csütörtök hajnalban súlyos baleset történt a zuglói Róna utcán, a Mogyoródi út közelében. Egy Opel Astra haladt a Kerepesi út felé, amikor az esőtől nedves úttesten az autó megcsúszott. A BudaPestkörnyéke.hu tudósítójának elmondása szerint a sofőr elvesztette uralmát gépjárműve felett, az Opel megpördült, felugratott a járdára, majd a jobb oldalon található fás-füves területre csúszott, ahol a bal hátsó részével egy fának csapódott. Az autóban ketten utaztak, ám a biztonsági övet egyikük sem használta. 

Kirepült az autóból

Az utas kirepült a járműből és a földön landolt, ő súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedett, kritikus állapotban szállították kórházba. A sofőr az utastérben maradt, de a nyomok alapján a hátsó ülésre zuhant, mivel láthatóan csak a jobb hátsó ajtó kifeszítésével tudták kiszabadítani, ő súlyosan sérülhetett. Az autón a gumiabroncsok le voltak kopva, ez is közrejátszhatott abban, hogy a nedves úttesten a gépkocsi megcsúszott.

Elvesztette uralmát a jármű felett

Ezt követően délelőtt Soroksáron történt komoly baleset, ahol a Grassalkovich úti felüljáró mellett, a Templom utca felé tartó BMW X5 M5 50d városi terepjárót vezető férfi azért vesztette el uralmát az autója felett, mert hirtelen rosszul lett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotók: Autómentő Pest megye