Egy szakszerűtlenül összerakott hosszabbítóhoz nyúlt a 9 hónapos kisfiú, a gyermeket súlyos áramütés érte. Az édesanyja éppen etetni akarta kisfiát, amikor a gyermeket baleset érte. Vádat emeltek a borsodi nő ellen.

A gyermekét akarta megetetni

A nő tavaly augusztusban a délutáni órákban Taktaharkányban, az édesanyja családi házában meg akarta etetni 9 hónapos kisfiát.  A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Itt történt az eset

A földre ültette a gyermeket

Emiatt a konyhában leterített plédre ültette a gyermeket, míg ő a közvetlen közelében lévő kanapéra ült. 

A gyermek a hosszabbítóval játszott

Nemsokkal ezután észrevette, hogy a gyermek a szemközti falnál elhelyezett szekrényen lévő elektromos hosszabbítóhoz nyúlt. Az elektromos eszköz nem rendeltetésszerűen működött.

Az édesanya észrevette, hogy baj van

A hosszabbítóból valaki kiszerelte belőle a kapcsolót, és két vezeték nem volt leszigetelve. A nő ijedtében felugrott a kanapéról, hogy megfogja a gyermekét.

Megrázta az áram

Az édesanya mire odaért, a gyermek már belenyúlt a váltókapcsolón lévő nyílásba, és annak következtében megrázta az áram, amitől megijedt, felsírt.

Kórházba vitték a gyermeket

Az asszony azonnal segítségét kért, értesítették a mentőket, akik kórházba szállították a gyermeket. A gyermek az áramütés következtében a jobb gyűrűs ujján áramjeggyel járó 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett el.

Gondatlansággal vádolják a nőt

A 24 éves nő elmulasztotta a hibás hosszabbító olyan biztonságos helyre helyezését, ahol a gyermek azt nem tudta volna elérni, ezen gondatlansága folytán következett be a baleset. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével próbára bocsátásra tett indítványt.

Szakszerűtlenül kötötte be az áramot

A Likenews.hu írt tavaly arról az esetről, amikor szakszerűtlenül vezette be az áramot a lakásában egy nyíregyházi férfi, mellyel egyéves gyereke halálát okozta. Az ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emelt vádat az apa ellen.

Lopott árammal világítottak

A férfi 2019 júniusában úgy döntött, hogy a szomszédos telek villanyórájától az elektromos áramot a házba bevezeti. Ehhez a ház körül fellelhető maradék drótokat és vezetékeket használta fel úgy, hogy az összekötéseket, a fémvezetékek két szálának összesodrásával oldotta meg, majd a toldásokat nem szigetelő szalaggal, hanem a csomagok lezárására szolgáló műanyag szalaggal tekerte körbe. A vezetékeket a lakásban a földön vezette, és azzal a házban különböző fogyasztókat üzemeltettek.

Meghalt az egyéves kisfiú

2019. július 10-én délután a férfi és az akkor egyéves gyermeke a lakóház hátsó szobájában tartózkodott, a csecsemő a földön játszott, miközben a kötésnél hozzáért a szigetelés nélküli, áram alatt lévő villamosvezetékhez. A gyermek az áramütéstől azonnal eszméletét veszítette, és az életét a gyors és szakszerű orvosi ellátás sem tudta megmenteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció