Egy Csongrád-Csanád vármegyei struccfarmról kiderült, hogy valójában drogültetvény. A termesztők ellen most emeltek vádat az ügyészség közleménye szerint.

Hárman a vádlottak padján

Vádat emeltek tehát két férfi és egyikük élettársa ellen, akik Hódmezővásárhelyen alakítottak ki indiaikender-ültetvényt, ahol több mint ezerhatszáz növényt neveltek ‒ tájékoztatott hétfőn az ügyészség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Jelentős mennyiségű

A letartóztatásban lévő három embert jelentős mennyiségű kábítószer társtettességben elkövetett kereskedelmével vádolják. – írta a Blikk.hu

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A letartóztatott nőé volt a telek

A nő tulajdonában álló telek szabadtéri részén, illetve erre speciálisan kialakított beltéri helyiségekben a pár és társuk a vádirat szerint indiaikender-ültetvényt alakított ki. A növényeket a pár gondozta, beérésüket követően azokat betakarították, szárították, majd a kiadagolt kábítószert társuk értékesítette.

1630 tő indiai kender

A tanyán tavaly június 8-án a nyomozók 1630 tő indiai kendert, hat kiló, már szárítás alatt álló ágvégződést, valamint az értékesítéshez szükséges egyéb eszközöket foglalt le.

16-szorosa volt az alsó határnak

A lefoglalt kábítószer hatóanyag-tartalma több mint tizenhatszorosa a jelentős mennyiség alsó határának.

A struccfarm volt az álca

A felderítésről szóló korábbi, rendőrségi közlemény szerint a tanyán ‒ feltehetően álcázásként ‒ struccfarm működött, ahol közvetlenül a futómadarak kifutója mellett alakították ki az indiaikender-ültetvényt.

Egy drogokat áruló férfin és nőn ütöttek rajta

Korábban a Kékvillogó.hu is beszámolt arról az esetről, amikor zsaruk két célszemély otthonát június 28-án lepték el civil és egyenruhás kollégákkal, miután új pszichoaktív anyaggal kereskedésről szereztek tudomást. Az üzletet bezárták, ahogyan a 43 éves férfi és az 58 éves nő is rács mögé került.

Pszichoaktív anyag

„Bűnös ténykedésük bizonyítékaként adagolásra váró, illetve már kiporciózott fehér por, digitális mérlegek, több százezer forint vándorolt bűnjeltasakokba. A kristály néven, 1-2 ezer forint/pakk díjszabásban kínált porról az igazságügyi vegyészszakértő megállapította: N-etil-norpentedront tartalmaz, ami új pszichoaktív anyagnak minősül.” – írta a Blikk.hu

Milliók havonta

„A gyanúsítottak legtöbbször otthonukban fogadták klienseiket, a jövés-menés alkalmanként néhány percig tartott csak, amíg a cucc és a pénz gazdát cserélt. A legálistól fényévekre lévő munkával havonta igen szép, akár milliós tételű summát tehettek zsebre” – olvasható a jelentésbe.

Letartóztatták őket

A gödöllői rendőrök új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomoznak velük szemben, a bíróság személyi szabadságukat a legszigorúbban korlátozta, letartóztatással.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: police.hu/Illusztráció