Sorsára hagyta balesetes autója alá szorult utasát, majd hazament és lefeküdt aludni az a sofőr, aki ellen a napokban fejezték be a vizsgálatot a Pest megyei közlekedésrendészek. A piálásnak szörnyű tragédia lett a vége.

Jármű alá szorult

Munkatársai találtak rá 2021. november 22-én kora reggel egy férfi élettelen, kocsi alá szorult testére az Apajt Bugyival összekötő út mellett. Először csak az árokba borult kocsit vették észre, majd a jármű alól kilátszódó kart. Miközben hívták a 112-t, próbálták volna kiszabadítani 34 éves társukat, de esélyük sem volt megemelni a fekete platós járgányt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Gyanús jelek

A mentőegységek csak a férfi holttestét tudták kiemelni a roncs alól. Már a helyszíni szemle közben erős volt a gyanú, hogy a baleset órákkal a felfedezését megelőzően történt, valamint, hogy a járművet nem az elhunyt férfi vezette. A helyszínt segítségnyújtás nélkül elhagyó sofőrt nem sokkal később ürbőpusztai tartózkodási helyéről állították elő a rendőrök.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Piásan ültek autóba

Kihallgatásán beismerte, előző este munkatársával együtt kocsmáztak, söröztek, és feleseztek, majd elindultak hazafelé. Menet közben, egy balra ívelő kanyarban elvesztette az uralmát járműve felett és az útról lesodródva az árokba csúszott.

Segítségnyújtás nélkül lelépett

Kiderült, hogy miután kikászálódott az oldalára borult kocsiból, szólongatta barátját, de választ nem kapott, ezért hazagyalogolt és aludni tért.

Súlyos sérülések

Az igazságügyi orvosszakértők megállapították, hogy az utasnak a baleset következtében roncsolódott a mája, a tüdeje, borda-, és szegycsonttörést szenvedett, ám a sérülései sem egyenként, sem összességében nem tekinthetőek az élettel összeegyeztethetetlennek.

Megmenthették volna az életét

Nem zárták ki annak lehetőségét, hogy az időben érkező, szakszerű orvosi segítség megmenthette volna az életét. Kiemelték, hogy a férfi halála nem azonnal, hanem a balesetet követő fél órán belül állhatott be.

Nem használták a biztonsági övet

A műszaki szakértő véleménye szerint V. János a jármű sebességét a baleset idejére vonatkozó nedves útviszonyokhoz képest rosszul választotta meg, túl gyorsan haladt a kanyarban, ezért veszett a jármű stabilitása. A biztonsági övet a sofőr, és utasa sem használta, pedig a súlyos, vagy halálos sérülés, illetve az utas járműből kiesése elkerülhető lett volna az öv becsatolásával.

Korábban jogsi nélkül vezetett

V. János csak „T” kategóriára érvényes vezetői engedéllyel rendelkezett, vezetési jogosultságának szüneteltetésére a rendőrök intézkedtek, egyben engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt is eljárás indult. A pszichológus szakértő szerint járművezetésre alkalmas.

4 évet is kaphat

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya az 52 éves férfi ellen halált okozó járművezetés ittas állapotban vétségének, valamint segítségnyújtás elmulasztása bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőügyben az összes nyomozási cselekményt elvégezte, az iratokat átadta az ügyészségnek. Ha elítélik, akár 4 évet is kaphat.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: A baleset helyszínén készült felvétel – Forrás: Rendőrség