A 24 éves férfi összesen 21 betörést és lopást követett el Debrecenben. Főleg éttermeket, cukrászdákat rabolt ki, de ha úgy hozta az alkalom, társasházakban is lopott. Most elkapták, akár 8 évet is kaphat.

A rendőrségre szeptember 9-én reggel érkezett bejelentés egy debreceni cukrászdából arról, hogy az éjszaka valaki betört hozzájuk és több mint 200 ezer forintot ellopott tőlük.

Ezt olvastad már? Kattints a címre! Megölte feleségét, majd magával is végzett a férfi: 4 gyermek maradt árván

A rendőrök azonnal az ügy felderítésébe kezdtek és hamar a látókörükbe került egy 24 éves férfi, akit kapcsolatba lehetett hozni a bűncselekmény elkövetésével.

A hajdúhadházi lakost még aznap előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.

A nyomozás adatai szerint a fiatal férfi az elmúlt hónapokban több ilyen és ehhez hasonló bűncselekményt követett el.

<

Ez is durva történet! Megölte édesanyját, majd magával is végzett egy férfi Debrecenben

<

Főképp éttermekbe, kisebb vendéglátó egységekbe, garázsokba, valamint ingatlanokba tört be és leginkább készpénzt vagy olyan tárgyakat keresett, amiket később értékesíteni tudott.

<

A gyanúsított többször terepszemlét tartott és a város területén sétálgatva kereste a lehetséges helyszíneket, azonban ha megfelelő vendéglátó egységet nem talált, akkor társasházakba ment be és kerékpárokat tulajdonított el.

<

A gyanú szerint volt olyan eset is, hogy előbb ellopott egy kerékpárt, majd azzal ment betörni egy korábban kiszemelt étterembe. Kihallgatásán az összes bűncselekmény tekintetében részletes beismerő vallomást tett.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 21 rendeli lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást vele szemben. Ha elítélik, akár 8 évet is kaphat.

Rendőrségi forrás, kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából