A 24 éves férfi összesen 21 betörést és lopást követett el Debrecenben. Főleg éttermeket, cukrászdákat rabolt ki, de ha úgy hozta az alkalom, társasházakban is lopott. Most elkapták, akár 8 évet is kaphat.

A rendőrségre szeptember 9-én reggel érkezett bejelentés egy debreceni cukrászdából arról, hogy az éjszaka valaki betört hozzájuk és több mint 200 ezer forintot ellopott tőlük.

Ezt olvastad már? Kattints a címre! Megölte feleségét, majd magával is végzett a férfi: 4 gyermek maradt árván

A rendőrök azonnal az ügy felderítésébe kezdtek és hamar a látókörükbe került egy 24 éves férfi, akit kapcsolatba lehetett hozni a bűncselekmény elkövetésével.

A hajdúhadházi lakost még aznap előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.

A nyomozás adatai szerint a fiatal férfi az elmúlt hónapokban több ilyen és ehhez hasonló bűncselekményt követett el.

Ez is durva történet! Megölte édesanyját, majd magával is végzett egy férfi Debrecenben

Főképp éttermekbe, kisebb vendéglátó egységekbe, garázsokba, valamint ingatlanokba tört be és leginkább készpénzt vagy olyan tárgyakat keresett, amiket később értékesíteni tudott.

A gyanúsított többször terepszemlét tartott és a város területén sétálgatva kereste a lehetséges helyszíneket, azonban ha megfelelő vendéglátó egységet nem talált, akkor társasházakba ment be és kerékpárokat tulajdonított el.

A gyanú szerint volt olyan eset is, hogy előbb ellopott egy kerékpárt, majd azzal ment betörni egy korábban kiszemelt étterembe. Kihallgatásán az összes bűncselekmény tekintetében részletes beismerő vallomást tett.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 21 rendeli lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást vele szemben. Ha elítélik, akár 8 évet is kaphat.

Rendőrségi forrás, kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából