Letartóztatta a bíróság azt a felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy ellen erőszak bűntettével gyanúsított férfit, aki láncfűrésszel fenyegette a vele szemben intézkedő rendőröket.

Fűrésszel fenyegetett

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi egy Komárom-Esztergom vármegyében található tónál maszkban és láncfűrésszel fenyegette hétvégén a közelében tartózkodó embereket éjszaka, ezért kihívták a rendőrséget. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Mindenkit meg akart ölni

A férfi a rendőri felszólítás ellenére nem tette le az akkor még mindig a kezében lévő láncfűrészt, hanem azzal úgy próbált közelíteni a rendőrök felé, hogy közben megkísérelte beindítani, és azt kiabálta, hogy “megdöglenek, mindenkit megöl”.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem állt le

A férfi “elektromos kényszerítő eszköz alkalmazása” következtében elejtette a láncfűrészt, de elővett egy boxert és azzal indult el az egyik rendőr felé.

Sokkolóval fogták el

Mivel az elkövető cselekményével többszöri rendőri felszólításra sem hagyott fel, ezért a rendőrök ismét elektromos sokkolót alkalmaztak, hogy megtörjék az ellenszegülését, és elfogták. A bíróság egyetértett a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség indítványával és letartóztatta a férfit.

Korábbi eset

Korábban írtunk róla, hogy egy családok közötti vita torkollt verekedésbe a Békés megyei Kétegyházán a Nagy Sándor utcában 2021. augusztus 14-én kora délután. A tegnapi napon az egyik sérült életét vesztette a gyulai kórházban.

Csoportos verekedés

Szombat délután egy családok közötti csoportos verekedés alakult ki Kétegyházán, ahol a rendőröknek nagy erőkkel kellett közbeavatkoznia. Akkor a Békés Megyei Rendőrfőkapitányság három embert vett őrizetbe és nyomozást rendelt el az ügyben. Az eset során négyen sérültek meg, hárman könnyebben, egy férfit viszont súlyos, életveszélyes állapotban szállítottak be a gyulai kórházba, aki később az életét vesztette.

Több ujját levágták

„Az egyik áldozatnak vascsővel verték szét a fejét, levágták több ujját. A másik férfinak az alkarját kaszabolták össze motoros láncfűrésszel” – olvasható a Gyulaihirlap.hu oldalán.  

Hét embert fogtak el

A rendőrök már a verekedés napján őrizetbe vettek 3 személyt, ezután vasárnap két férfit Orosházán fogtak el, kettőt pedig hétfőn délelőtt Békéscsabán és Gyulán állítottak elő és vettek őrizetbe. A rendőrségen az a férfi is őrizetben van, aki a gyanú szerint a halállal végződő sérülést okozta. A kétegyházi verekedésből gyilkossági ügy lett, ezért felfegyverkezve elkövetett garázdaságon kívül, halált okozó testi sértés miatt is folytatja a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság az eset körülményeinek a kivizsgálását.

Családi balhé

Ahogy arról korábban beszámolt a Kékvillogó, a Terrorelhárítási Központ kommandósai fogták el azt a 46 éves férfit, aki a családja után a szomszédjait is megtámadta Pest megyében. A dulakodásig fajult veszekedés az utcán folytatódott, a verekedéskor kapa, bot, kisszék is előkerült.

Fegyvert is előkerült

A szomszédok felfigyeltek a családi balhéra és kérték az utcán verekedőket, hogy fejezzék be. Ekkor a 46 éves férfi a „megdöglötök” felkiáltással fenyegetőzni kezdett, majd elővett egy fegyvert is.

Közbelépett a TEK

Nem lehetett egyértelműen megállapítani, hogy a férfi emberi élet kioltására alkalmas fegyvert tartott-e magánál, ezért a monori rendőrség értesítette a Terrorelhárítási Központ műveleti egységét. A razzia közben előállították a 46 éves férfit és a 17 éves fiát is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: police.hu