Emberrablás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség azzal a három férfival szemben, akik egy Pápa melletti elhagyott ingatlanban bántalmazták alkalmi ismerősüket, és csak úgy voltak hajlandók szabadon engedni, ha a férfi átadja nekik a pénzét.

A győri vasútállomáson ismerte meg

A vádirat szerint a 46 éves elkövető 2021 decemberében, a győri vasútállomáson ismerte meg a hajléktalan férfit akitől megtudta, hogy 20.000 forint van nála. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Italozni kezdtek

A két férfi másnap reggel vonattal Pápára utazott, ahol a város határában álló romos ingatlanba mentek és ott szeszes italt fogyasztottak. Az esti órákban megérkezett a házhoz a vádlott két ismerőse, egy 38 és egy 55 éves férfi, akikkel tovább folytatták az italozást, majd összeszólalkoztak.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Szóváltás alakult ki

A vita során mindhárom vádlott a hajléktalan férfire támadt, és testszerte ütötték az ágyon felsőruházat nélkül ülő férfit, aki próbált védekezni és elmenni. Egy idő után a 46 éves elkövető elmondta a társainak, hogy a férfi készpénzt tart magánál, melynek megszerzése érdekében felszólították, hogy azt adja át, miközben folytatták az ütlegelését.

Nem akarta odaadni a pénz

A hajléktalan férfi a bántalmazás ellenére nem tett eleget a követelésnek, és kérlelte az elkövetőket, hogy engedjék elmenni. A vádlottak azonban közölték, hogy mindaddig nem távozhat, amíg nem adja oda a pénzét, és tovább ütötték, sőt egyikük még egy dugóhúzóval is megsebesítette, valamint egy fejsze tompa felével megütötte.

Kilökték a házból

A bántalmazás hatására a férfi végül 6.000 forintot átadott, 800 forintot pedig elvettek tőle, de még ezt követően is bántották, majd a 46 éves férfi egy idő után közölte vele, hogy akkor elmehet, 38 éves társuk pedig cipő és kabát nélkül kilökte a házból.

Futva menekült

A férfi futva, a havas szántóföldön keresztül elmenekült, majd a város szélén álló egyik házban lakótól kért segítséget, melyet követően kórházba szállították és a nyolc napon belül gyógyuló sérüléseit ellátták.

Súlyos testi sértés

Bántalmazása azonban olyan jellegű volt, amely súlyosabb sérüléseket is okozhatott volna, így a vádlottaknak súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt is felelniük kell, egyikükkel szemben pedig szeméremsértés vétsége is a vád tárgyát képezi.

Fegyház várhat rájuk

Az ügyészség a vádiratában az elkövetőkkel szemben fegyházbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától történő eltiltásukat indítványozta a Veszprémi Törvényszéknek azzal, hogy a törvény rendelkezése folytán feltételes szabadságra nem bocsáthatók. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: A támadás helyszíne – Forrás: ügyészség