2019 decemberében történt a tragiksus eset, amikor két férfi megjelent a sértettek dunaújvárosi ingatlanánál, ahol a bejárati ajtót berúgták, majd a náluk lévő sodrófával, kalapáccsal és vascsővel tettleg bántalmazták az ott lakókat, akik közül az egyik férfi – az elsődleges orvosszakértői vélemény alapján – közvetlen, életveszélyes sérüléseket szenvedett. 

Hamar elfogták az elkövetőket

A bántalmazók cselekményüket csak akkor hagyták abba, mikor a többi lakótárs észlelte azt, ekkor az elkövetés eszközeit hátrahagyva a helyszínről elmenekültek. A rendőrök a bejelentést követő néhány órán belül a feltételezett elkövetőket – egy dunaújvárosi lakásban, illetve parkban – elfogták, előállították, és őrizetbe vételük mellett gyanúsítottként hallgatták ki. A Fejér megyei nyomozók előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására. 

FRISS! Brutális módon végzett barátnőjével és annak édesanyjával, majd rájuk gyújtotta az ágyat: Izraelbe menekült a tettes

Most ezt kéri a Fejér Megyei Főügyészség

A Fejér Megyei Főügyészség több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta annak a két férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, akik a gyanú szerint 2019. december 17-én, éjszaka, két dunaújvárosi férfit lakásukban sodrófával, kalapáccsal és vascsővel bántalmaztak, amelynek következtében a sértettek életveszélyes sérüléseket szenvedtek.

Ez történt pontosan

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak a sértettekkel közös ismerősüket keresték a dunaújvárosi lakásban, ahol összeszólalkoztak. A terheltek azzal fenyegetőztek, hogy egy későbbi időpontban felfegyverkezve visszatérnek, és megölik az egyik sértettet. A terheltek később visszatértek a lakáshoz, az ajtót berúgták, a sértetteket megölésükkel fenyegették, őket sodrófával, vascsővel, valamint kalapáccsal bántalmazták. A cselekményüket akkor hagyták abba, amikor a társasház egyik lakója figyelmeztette őket, hogy értesíti a rendőrséget. Ezt követően a terheltek elmenekültek a helyszínről, írja az ügyészség.

EZ IS ÉRDEKLHET: Barátnőre vágyott, ezért meztelen fotókat kért kiskorú lányoktól az interneten: egy névtelen feljelentés után fogták el a férfit

Nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek

A bántalmazás következtében mindkét sértett nyolc napon túl gyógyuló, többek között koponyacsonttöréssel járó életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Akár életfogytiglant is kaphatnak az elkövetők

A gyanúsítottak hasonló bűncselekmények miatt többször voltak büntetve, a cselekményüket büntetőeljárás hatálya alatt követték el, amelyre figyelemmel a bűnismétlés reális veszélye fennáll. A megvalósított cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel – amely tíztől húsz évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés -, alaposan lehet tartani a gyanúsítottak szökésétől, elrejtőzésétől, valamint attól, hogy a bizonyítási eljárást a tanúk befolyásolásával veszélyeztetnék.

Letartóztatásukat kérték

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően mindkét gyanúsított letartóztatását elrendelte, a döntés fellebbezésükre figyelemmel nem végleges.

Kiemelt kép: Illusztráció