Egy idős férfi Nyáregyháza felé ment autójával. Balra kellett kanyarodjon a 405-ös úton, de a derült idő ellenére sem vette észre a szemből érkező másik autót. Nagy csattanás lett a vége.

Súlyos sérült is volt

A karambolban mindkét jármű összetört, a vétlen, több milliós kárt szenvedett autó utasa súlyos sérülést, mint később kiderült szegycsonttörést szenvedett, a sofőrök megúszták sérülés nélkül a balesetet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Alkohol a vérben

A vétlen sofőr szondája negatív, az idős férfié viszont pozitív eredményt mutatott, az akkor biztosított minta alapján az igazságügyi vegyészszakértő véleménye szerint vérében 0,31 g/l, vizeletében 0,49 g/l volt az etil-alkohol koncentráció mértéke.

FIGYELEM! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Bűncselekmény

Az igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint a férfi véralkohol-koncentrációja a baleset idején 0,63 g/l volt. A 75 éves, újlengyeli férfit súlyos sérülést okozó járművezetés ittas állapotban bűntettével gyanúsították meg.

Előző este ivott

Kihallgatásán elismerte felelősségét, szerinte nem mérte fel kellőn a másik kocsi sebességét, amelyben közrejátszhatott homályos látása. Állítása szerint a baleset napján nem ivott, de előző este borozgatott.

Megműtötték a szemét

A rendőrök kezdeményezték a férfi rendkívüli pályaalkalmassági vizsgálatát, amely szerint gépjárművezetésre alkalmatlan. Mint kiderült, azóta, hályog miatt mind a két szemét megműtötték.

Baleset a déli határnál

Két személyautó ütközött az M70-es autópályán kedd délután, a helyszíni szemle idejére a rendőrség lezárta a sztráda Budapest felé vezető oldalát Muraszemenye és Letenye között. A balesetben egy ember sérült meg. A pályát este 9 körül megnyitották. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Budapesten 6 jármű ütközött

Összeütközött hat gépjármű a IV. kerületi Árpád út 74. szám előtt kedd délelőtt. Egy gépkocsi felborult és egy ember megsérült.

Hajnali halálos baleset

Halálos baleset történt kedd hajnalban a 26-os számú főúton, a berentei elágazásnál. A karambolban személyautó busszal ütközött. Az autót vezető 26 éves helyi nő a helyszínen meghalt.

Ez is érdkelheti

Címlapfotónk a rendőrség felvétele.