Fékezés nélkül hajtott egy patakba Szentgotthárdnál az a sofőr, aki vezetés közben lett rosszul. T. Imre ugyan karcolásokkal megúszta a balesetet, életét mégsem tudták megmenteni, a kórházban elhunyt. 

Patakba hajtott a sofőr

Közel három méteres zuhanás után hajtott a patakba egy férfi Szentgotthárdnál. A sofőr a Zsidai úton haladt a kocsijával, amikor a medernél letért, végül pedig a 40 centis vízbe csúszott. A tűzoltókat azonnal riasztották az esethez, akik a bokrokat kivágva tudták kiemelni a férfit.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Tűzoltók emelték ki 

Az autós a helyzetéből adódóan nem tudta elhagyni a járművet. A körmendi és a szentgotthárdi hivatásos tűzoltók az autó ajtajának lefeszítését követően a mentőkkel közösen kiemelték a sofőrt, azután felvitték a patakparton. A tűzoltók az autó eltávolításához motoros láncfűrésszel távolították el a parton lévő bokrokat – közölte a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Mentési munkálatok

Forrás: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Nem voltak féknyomok

Bár a segítség azonnal érkezett, sejteni lehetett, hogy nem átlagos balesetről van szó, ugyanis mint ahogyan a 112 Press megírta, a kocsi frissen vizsgázott, a helyszínen nem találtak féknyomot és a sofőr korrigálni sem próbált. 

A kórházban halt meg 

A férfi vélhetően egy ismert betegsége miatt rosszul lett a volán mögött, és bár a balesetben csak könnyebb, karcolásokkal járó sérüléseket szenvedett, és a mentők kórházba is szállították, ott az orvosok minden erőfeszítése ellenére elhunyt. 

Közel lakott a baleset helyszínéhez

Imrét mindenki szerette és kedvelte, ismerőseit sokkolta a férfi halálhíre. Évtizedek óta a baleset helyszínéhez közel, Szentgotthárd külterületén élt, és mindenki szerint önzetlen és jó ember volt. 

Óvatosan vezetett

„Már amikor megtudtuk, hogy mi történt vele, akkor is sejtettük, hogy nem gyorshajtás vagy vezetői hiba okozhatta a történteket, Imi ugyanis sosem száguldozott, mindig óvatosan, megfontoltan vezetett. Sajnos mi is arra gyanakodtunk, hogy rosszul lett, vagy a kocsival történt valami” – mondta az elhunyt férfi egyik ismerőse. 

Önzetlenül segített

„Imi tiszta és jó lélek volt, mindenkinek segített, aki csak megkérte, méghozzá önzetlenül és gondolkodás nélkül. Mindenki szerette őt, élénk közösségi életet éltek, Imi mindig lelkes volt és optimista” – emlékezett vissza Imrére a férfi.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a baleset helyszíne – Forrás: 112press