Rejtélyes körülmények között veszett nyoma egy középkorú férfinak, aki hétfőn kora reggel a hatvani otthonából indult autóval a gyermekéhez Dunakeszire, csakhogy oda sosem érkezett meg. Az egykori tűzoltó, Srankó Csaba Szendehelynél tűnt el, napok óta keresik. Fia szerint egyre kevesebb az esély arra, hogy apja élve előkerül.

Nyoma veszett

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról néhány napja, hogy eltűnt egy nyugdíjas tűzoltó a gyadai rét feletti erdőben. A férfinek még a hét elején veszett nyoma és a helyi önkéntes tűzoltó egyesület felhívása nyomán már aznap megkezdték a keresését. A férfi autóját a réthez közeli kirándulóközpont parkolójában találták meg a személyes tárgyaival együtt. A telefonját sem vitte magával. Az 57 éves embert mintha a föld nyelte volna el. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A vihar miatt leállították a keresést

„Eltűnt a gyadai rét feletti erdőben egy tűzoltó. Tegnap nagy erőkkel a környező rendőrség és katasztrófavédelem emberei a helyi lakosokkal megkezdték a keresést. Sajnos nem lett eredményes és a vihar jelzés miatt le kellett este állítani a keresést. A keresés szerdán újra indul!” – írta Facebook-oldalán a Diósjenői Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Imádott arra kirándulni

„A kamerafelvételek alapján reggel nyolc óra magasságában parkolt le katalinpusztai kirándulóközpontnál, az autóját is ott találták meg másnap. Imádott ott kirándulni, sétálni a jó levegőben, ezért még a kitérő ellenére sem volt szokatlan tőle, hogy megállt ott. A mobilját sajnos a járművében hagyta” – mondta a Blikknek a férfi aggódó fia, Bálint.

Drónokkal és kutyákkal is keresik

A rendőrség és katasztrófavédelem emberei a helyi lakosokkal együtt, nagy erőkkel vetették be magukat az erdőbe, drónokat, quadokat és nyomkövető kutyákat is használtak, de egyelőre nem akadtak az eltűnt férfi nyomára.

Fontos a helyismeret

„Kérjük, aki tud jönni segíteni, a kiránduló park parkolójába jöjjön, mert a katasztrófavédelem emberei a helyi lakosok helyismeretére szeretnének támaszkodni a hatékonyabb keresés érdekében. Köszönjük szépen előre is mindenkinek, aki tud segíteni” – írták felhívásukban a férfi bajtársai.

„Nem adjuk fel a reményt”

„Elképzelhető, hogy baleset érte, de ennél többet sajnos mi sem tudunk. A nagyon magas hegyvidék és a hatalmas erdős terület sajnos nehezíti a keresést. Ahogy telnek a percek, órák, sajnos egyre valószínűtlenebb, hogy megtaláljuk élve, de nem adjuk fel a reményt” – fogalmazott a hozzátartozó.

Az eltűnt férfi

Rohamparancsnok volt

Srankó Csaba 2012-ben szerelt le a tűzoltóságtól, előtte hosszú ideig szolgált rohamparancsnokként. Lánglovagként rengeteg problémás helyzetet megoldott, sok-sok életet mentett meg, most pedig éppen ő szorul segítségre.

Vasárnap is keresni fogják

A legfrissebb hírek szerint a hétvégén is lesz két nagyszabású keresés, amire várnak minden segítőkész embert a Katalinpusztai Kirándulóközpontba. Szombaton 8, vasárnap 9 órakor indul a kutatás. Információink szerint szeretnék átnézni a bányákat, barlangokat, hasadékokat, valamint felkutatnánk azt a farönköt, ami a férfi kedvenc helye volt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a gyadai erdő. Fotó: Facebook.