Egy BMW sofőrje okozhatta a vasárnap esti balesetet Monornál. A szemtanúk beszámolója szerint a sofőr nagyon gyorsan ment, több autót is ki akart előzni. Miután nekiment egy járműnek, egy másik autóval ütközött, amelyben egy kisgyermekes család utazott. Az apukát válságos állapotban emelték ki az autóból

Baleset Monornál 

Három személygépkocsi ütközött 2023. március 12-én, vasárnap, 19 óra 23 perckor a 4-es főút 32-es kilométerszelvényében. A baleset Monor közigazgatási területén történt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Meghalt a BMW sofőrje

A balestben egy ember meghalt, többen megsérültek. A helyi Facebook oldal szerint a balesetben a BMW sofőrje, aki az ütközést okozta, a helyszínen meghalt. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Gyorsan mehetett

Szemtanúk beszámolója szerint a baleset egy egyenes útszakaszon történt. A BMW feltehetően nagy sebességgel közlekedett. Az egyik arra autózó szerint az ütközés előtt is nekiment egy másik autónak – írja a BudaPestkörnyeke.hu

Ebben a BMW-ben ült a vétkes sofőr

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Előzni akart

„Két autó jött velünk szembe Monor felől, a második láthatóan gyorsan ment, teljesen az előtte lévő mögött, kb. 1 méterrel, megvárta míg mi szemből elmegyünk mellettük, majd ki akart előzni, de gondolom azt már nem látta, hogy mögöttünk is jöttek. Mi csak láttuk, hogy nagyon gyorsan megy, a következő másodpercben csak a csattanást hallottuk” – írta egy autós a közösségi oldalon.

Megsérült egy család

A balesetben érintett másik autóban egy kisgyermekes család utazott. A tűzoltók a szülőket feszítővágó segítségével szedték ki az autóból. Úgy tudjuk, a kisgyermeknek nem lett baja, az anyuka súlyosan sérült, az apukát pedig válságos állapotba vitték kórházba. 

Még volt pulzusa

„Kiszálltunk segíteni amennyire tudtunk. Sajnos a BMW sofőrjét nem tudtuk 4-en se kimenteni, pedig ami telhetett, megtettük. Akkor még volt pulzusa mikor a balesethez értünk és őt is folyamatosan figyeltük”  –  írja beszámolójában egy másik szemtanú. 

A rokonok a helyszínre mentek

Majd így folytatta: „A másik autóhoz siettünk, hogy a kislányt kiszabadítsuk és az ott beszorult utasokat is. Anyukáját és az apukáját folyamatosan figyeltük, hogy hogyan vannak. A kislányt másik 2 úriemberrel kiszabadítottuk az autóból. A kislányt párom nyugtatta, hogy addig se lássa a baleset helyszínét. Ezt követően a család rokonai is a helyszínre érkezett”. 

Vizsgálják a baleset okait

Ezek után nem sokkal már a helyszínre érkeztek a rendőrök, mentők és a tűzoltók is. Ezt követően megkezdték a mentést. A balesettel érintett útszakaszon teljes útlezárás volt érvényben, a rendőrök a forgalmat Péteri település irányába terelték. A baleset körülményeinek vizsgálatát a Monori Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya megkezdte.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a baleset után – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán