A Somogy Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal az ötvenes éveiben járó, büntetett előéletű terhelttel szemben, aki nyakánál szúrta meg falubeli ismerősét.

Nem volt jóban a támadó és áldozata

A vádirat lényege szerint a Somogy vármegyei községben élő férfiak régebb óta haragos viszonyban voltak egymással, előfordult olyan is, hogy konfliktusuk korábban már tettlegességig fajult. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Amikor kijött a boltból, akkor támadt a férfi

A vádlott 2022 szeptemberében a faluban lévő vegyesbolt előtt állt, amikor az üzletbe vásárolni ment a sértett. A férfi ekkor szóváltást kezdeményezett, majd amikor a sértett kijött a boltból, a terhelt elővette zsebkését és alulról felfelé irányuló mozdulattal nyakon szúrta haragosát. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

El tudott hajolni a kés elől

A sértett hátra lépve próbált kitérni a szúrás elől, így a vádlott a pengével 8 napon belül gyógyuló sérülést tudott csak ejteni a sértett nyakán. A terhelt szúrása azonban alkalmas volt arra, hogy a nyaki testtájékon életveszélyes állapotot idézzen elő, ennek elmaradása a megtámadott fél hátrálásának volt köszönhető.

Börtön várhat a késes férfira

A főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a távoltartás hatálya alatt álló, különös visszaeső férfival szemben börtönbüntetés, valamint közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Késelés az üzletben

A rendőrségre január 5-én érkezett bejelentés, hogy Győrben, a Kiss János utcában lévő üzletben egy férfi megkéselt egy hölgyet. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy egy 38 éves férfi a válófélben lévő feleségével a szalonban szóváltásba keveredett, aki az üzletből a férje elől az utcára menekült. 

Fejsérülést okozott

A fiatalember a nő után ment, fellökte, majd többször megütötte az asszonyt, ezt követően pedig egy késsel sérülést okozott neki a fején.

Őrizetbe vették  

A járőrök az agresszív férjet elfogták, a helyi rendőrkapitányságra előállították, ahol őt a nyomozók – őrizetbe vétele mellett – súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A szárföldi férfit a Győri Járásbíróság 2023. január 7-én letartóztatta – írta a police.hu.

Dráma a céges rendezvényen

December 21-én késő este egy kórházból érkezett a bejelentés, miszerint a mentőszolgálat munkatársai beszállítottak egy férfit, aki azt állította, elesett. A kezelőorvos azonban gyorsan megállapította, hogy a férfi hazudik, ugyanis egy két olyan jellegzetes sebet fedezett fel a hátán, amelyek egy veszélyes tárgytól számaznak. A rendőrök forró nyomon indultak el a beszerzett adatok és bizonyítékok alapján néhány órán belül elfogták a feltételezett támadót.

Hamar kiderült, mi történt

A nyomok egy 29 éves csákvári férfihoz vezettek, akit őrizetbe vettek, s életveszélyt okozó testi sértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgattak. Nem kellett ahhoz sem túl sok, hogy a zsaruk rekonstruálni tudják a történteket.

Verekedtek, majd villant a penge

A feltételezett elkövető Csákváron tartott céges rendezvényen előzetes szóváltást és dulakodást követően az éles tárggyal többször sebet ejtett 48 éves kollégája hátán, akinek egy bordája eltörött és a tüdeje megsérült. Hozzá a jelenlévők mentőt hívtak, s azonnal kórházba szállították.

Nyolc évet is kaphat

A támadó a bűncselekmény helyszínéről elmenekült, a nyomozók azonban barátjának ingatlanánál elfogták. A Fejér megyei rendőrök most kezdeményezni fogják, hogy a bíróság rendelje el letartóztatását – közölte oldalán a rendőrség. Amennyiben bűnösnek találják, akár nyolc évet is a rácsok mögött tölthet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a támadás – forrás: ügyészség