Saját fegyverét fogták rá egy tolvajokat tetten érő férfire Kistarcsán, de az elkövető nem tudta elsütni a fegyvert – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn, miután őrizetbe vették a gyanúsítottakat.

A szombaton történt esetről a rendőrség honlapján közzétett közleményben azt írták: Kistarcsa külterületén apa és fia érte tetten a tolvajokat, akik éppen a szalmabáláikat próbálták ellopni.

A tettesek a járművükkel, és az azon található bálával megpróbáltak elmenekülni a helyszínről, ám a tulajdonos és a fia utánukment.

A felek szóváltásba keveredtek, majd amikor az egyik gyanúsított az autójával majdnem nekitolatott a sértetteknek, dulakodni kezdtek: az apát és fiát ököllel és egy kővel is többször megütötték.
    

A verekedés közben az egyik elkövető, G. Norbert kivette a sértettek autójában levő vadászfegyvert, amellyel társa, G. Zoltán “Öld meg! Öld meg!” buzdítására megkísérelt a fiatal fiúra lőni. Ez azonban nem sikerült, a tettes nem tudta elsütni a fegyvert.
    

Az elkövetők ekkor arra szólították fel az apát és fiát, hogy maradjanak tőlük távol, amíg a puskát egy gödörbe temetik, majd autóba ültek és elmenekültek a helyszínről.
    

A Pest megyei nyomozók a bejelentést követő pár órán belül azonosították és lakásukon elfogták a két férfit.

A 31 éves kerepesi G. Norbertet, valamint a 38 éves kistarcsai G. Zoltánt őrizetbe vették és velük szemben emberölés kísérlete és más bűncselekmények miatt indítottak eljárást.

Kiemelt kép: MTI/Mihádák Zoltán