Kedden az előkészítő üléssel megkezdődött a Fővárosi Törvényszéken annak az emberöléssel vádolt B. J.-nek, és az bűnsegédként elkövetett emberöléssel vádolt, K. A.-nak  a büntetőpere, akik tavaly januárban megöltek egy 19 éves fiút Budapesten, a Telepy utcában.

Késelés Ferencvárosban

Amint arról a BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt, 2021, január 20-án halálos késelés történt Budapest 9. kerületében, a Telepy utcában, melynek során egy 19 éves fiatal vesztette életét. A férfi a helyszínen, édesanyja kezei között halt meg.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szóváltásba keveredett a testvérével

A vádirat szerint B. J. január 19-én szóváltásba keveredett a későbbi áldozat testvérével. A vita erőszakkal történő rendezése érdekében találkozót beszéltek meg a sértett és testvére Telepy utcai lakóháza elé, amely találkozóra B. J-t a cinkostársa is elkísérte.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mindketten fegyverrel érkeztek

A későbbi áldozat egy gázpisztollyal érkezett, míg B. J. egy 10 cm pengehosszúságú kést vitt magával. A 19 éves fiú több célzott lövést adott le a pisztollyal B. J.  irányába.

Befutottak a lépcsőházba

Amikor a fiúk észrevették, hogy nem lőfegyver van nála, akkor B. J. verekedni hívta a fiút és a testvérét. Erre a két férfi menekülőre fogta és befutottak a lakóházuk kapuján.

Többször megszúrták

B. J.-nek sikerült utolérnie a futásban lemaradó fiút, akit a nála lévő késsel többször is megszúrt. A bűntársa K. A. ekkor többször is megrúgta a földön fekvő férfit, miközben a társa további késszúrásokat ejtett az áldozat testén.

„Gyere, mert megszúrtak”

Amikor a két férfi többször megszúrta, Csabát, már csak annyi ereje maradt, hogy elkiáltsa magát: „Édesanyám, gyere, mert megszúrtak”.

Összeesett a fájdalomtól

„Rohantam, de már késő volt. A mentők hamar itt voltak, addig én a ház előtt várakoztam. Közölték, hogy meghalt, bevallom, összeestem a fájdalomtól. Most is csak épphogy létezem, nekem ő volt a mindenem!” – mesélte a gyászoló asszony a tragédia után.

Elszöktek a helyszínről

A 20 éves tettest és társát nem messze a Telepy utcától fogták el a rendőrök a gyilkosság után nemsokkal. Azóta mindkét támadó előzetesben van.

Tagadták bűnösségüket

A kihallgatáskor B. J.  tagadta, hogy meg akarta ölni M. Csabát, és azzal védekezett, hogy vaktában szúrta meg a 19 éves fiút, K. A. pedig azt mondta, hogy csak azért szaladt a késelés helyszínére, mert szét akarta választani az egymásnak eső feleket.

Májusban folytatódik az ügy

A két vádlott keddi előkészítő ülésen sem ismerte be a bűnösségét, ezért a bíróság tárgyalásra tűzte az ügyet. Az eljárás május 17-én a vádlottak meghallgatásával és kamerafelvételek megtekintésével folytatódik.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a gyilkosság helyszíne – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu