Két évvel azután, hogy a kemecsei szemkinyomó rémként elhíresült férfi puszta kézzel megvakította a volt párját, a Nyíregyházi Törvényszéken ítéletet hirdettek az országos felháborodást kiváltó ügyben.

Ott voltak áldozatok

A tárgyalásra eljött az erőszakos többszörös visszaeső bűnöző áldozata, Lakatos Gabriella is, akit a testvére kísért a bíróság épületében. A nő nehéz időszakot tudhat maga mögött, végül képes volt ismét összeszednie magát. A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletével vádolt 35 éves férfit a debreceni börtön parancsnoki épületéből videóhíváson keresztül kapcsolták be a terembe, ahol 20 év fegyházra ítélték. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Rohamot kapott

Az ügyészség korábban tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre tett indítványt, a hozzátartozók és az áldozat is erre számított. Az ítélet kihirdetése után Gabriella és a testvére is zokogásban törtek ki. A tárgyalótermet is elhagyták, a nő pedig epilepsziás rohamot kapott. A földre esett, a mentőket is kihívták hozzá.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fojtogatta

Ahogy írtunk róla, Attila és Gabriella 2020 júliusától tartó szerelmi kapcsolata kiegyensúlyozatlan volt, többször szakítottak egymással. A nőt 2022. február 5-én is békülési szándékkal kereste fel a férfi Kemecsén, ám az udvaron összeszólalkoztak. A férfi a nőt egy üres telekre vonszolta, ott a földre vitte, fojtogatni kezdte azért, hogy megölje – írja a Blikk.

Segítségért kiabált

A szerencsétlenül járt Gabriella azonban védekezett – többször is a felbőszült férfi ujjába harapott és segítségért kiabált –, ezért a férfi rendkívül nagy erővel, puszta kézzel, az ujjaival kinyomta mindkét szemgolyóját a szemgödörből, majd abban a hiszemben, hogy a nő életét kioltotta – illetve mert időközben a szomszédok megjelentek a helyszínen –, elmenekült.

Maradandó sérülés

A kisgyermekes édesanya mindkét szemére elveszítette a látását, sérülése maradandó fogyatékossággal gyógyult. A halálos eredmény elmaradása a véletlenen és a tanúk megjelenésen múlott.

Korábbi bántalmazások

Gy. Attila a történtek óta nem először találkozik az áldozatával, az elmúlt másfél évben jó néhány tárgyalást tartottak a nő elrablása és korábbi bántalmazásai miatt. Abban az ügyben az év elején a férfit nem jogerősen hat év fegyházbüntetésre ítélték.

A tanúk ugyanazt mondták, mint a nyomozáskor

Ahogy korábban írtunk róla, nagyon fontos az ügy kapcsán, hogy ki, mikor és hol tartózkodott az eset megtörténtekor. A vádlott és a sértett ugyanis egymástól eltérő dolgokat állítanak. Sikerült időrendi sorrendben rekonstruálni, mi történhetett a tanúk vallomása alapján.

Sötétben történt

A támadó február 5-én este 20:00 után tíz vagy tizenöt perccel követte el tettét, ami tehát bőven napnyugta után, sötétben történt. A tanúk elmondták, hogy az utca végén, a tűzcsap és a betonkerítés között lehetett Gabriella.

Rendkívül súlyos tétje van a tárgyalásnak

Az ügyész minősített emberölés kísérletével vádolja Attilát. Ha beigazolódik ez, akkor a rácsok mögött kell leélnie az életét a kemecsei szemkinyomónak. Ezzel szemben a férfi tagadja, hogy az lett volna a szándéka, hogy végezzen volt élettársával.

Gabriella nem bocsátott meg

Attila a keddi tárgyaláson bocsánatot kért Gabriellától, a nő azonban nem fogadta ezt el. Azt mondta, hogy “egy gyilkosnak nem bocsát meg”. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: megvakított nő