Rendőrökkel és titkosügynökökkel volt tele Esztergom az éjjel. Talán sosem volt még ennyi rendőr egyszerre a városban. Robbanás történt, melyben két ember, köztük egy rendőr meghalt, többen megsérültek, eközben pedig a Fidesz-KDNP kihelyezett, zárt frakcióülést tartott az egyik helyi szállodában, Orbán Viktor is ott volt, így nagy volt a rendőri biztosítás. Esztergom bejáratainál, de még a Mária Valéria híd alatt is a sötétben megbúvó rendőrmikróbuszok pihentek, ha gond lenne, azonnal bevetésre indulhattak a rendőrök. A Kékvillogó.hu hírportál tudósítói a helyszínen voltak, ezt látták az éjjel:

Kékvillogós autók rohantak a sötétben

Szirénázva zúgott el a mentőautó a Kékvillogó.hu tudósítója mellett este 10 órakor Esztergomban, a Lidl szupermarketnél a Bánomi úton. Ezt követte egy villogó rendőrautó és több terepjáróból álló konvoj. Az összes autó Esztergom Budapest felőli végén lévő Búbánatvölgy felé robogott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Rendőrségi műveleti terület

Nagy karmozdulatokkal, lámpával a kezében rendőrjárőr inti le autónkat az úgynevezett Kettőspince közelében. Nem sokkal később az aszfaltos út földesútra változik, de innét már senki sem mehet tovább. Műveleti terület – mondja a rendőr, közben elhúz mellettünk egy újabb szirénázó, kékvillogós jármű.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egymás után vonultak a villogós autók

Fotók: Kékvillogó.hu

Felrobbantotta a saját házát

Senki sem aludt nyugodtan Esztergom, Visegrádhoz közeli végén. Számos rendőrautó, mentő szirénája hasított bele a csendbe. Nem sokkal korábban, este hét körül ugyanis egy férfi felrobbantotta a házát. Az előre kitervelt merényletben meghalt az elkövető és egy rendőr, a Terrorelhárítási Központ munkatársa, több egyenruhás állapota pedig válságos, a helyi kórházban ápolják őket.

Gyakran üvöltözött

A környéken élők elmondása szerint a robbanást okozó férfi „nem volt komplett” és gyakran üvöltözött valakivel, pedig egyedül lakott. Úgy tudni adósságai voltak, az autóját már lefoglalta a bank, az áramszolgáltató pedig le akarta kapcsolni az ingatlanát a rendszerről, mert nem fizette a számlákat.

Nem volt együttműködő

A férfi a rendőröket kiáltotta ki bűnbaknak, azt hitte ők vitték el az autóját és minden bajáért őket okolta, ezért úgy döntött csapdába csalja az egyenruhásokat. A férfihoz már délután kivonultak a rendőrök, de mivel nem volt együttműködő, a TEK-re is szükség volt. A robbanást vélhetően előkészítette a dühös férfi. Este hét körül magára gyújtotta a házat, ekkor a TEK kommandósai megpróbáltak behatolni az épületbe. A férfi ebben a pillanatban kinyitotta a gázpalack csapját, ami azonnal berobbant.

Csapdát állított a rendőröknek

Hatalmas lángok csaptak fel az esztergomi éjszakában a Bűbánat-dűlőben. A robbanásban meghalt az elkövető és az épületbe elsőként belépő TEK-es. Több rendőr, tűzoltó megsérült, őket azonnal az esztergomi kórházba szállították. A hatóság lezárta a területet, féltek, hogy a férfi máshol is csapdát állíthatott a sötétben.

Orván Viktor is Esztergomban volt

A teljes magyar sajtó szinte azonnal megjelent a katasztrófa hírére a dűlőutakon. Nem kellett messze menniük, ugyanis a Fidesz-KDNP frakciója pont zártkörű, kihelyezett frakcióülést tartott Orbán Viktor részvételével Esztergomban a MOL vezérigazgató családjának érdekeltéségébe tartozó szállodában. Így történhetett, hogy az összejövetelen szintén résztvevő belügyminiszter, Pintér Sándor is kiugrott a tetthelyre, a város szélére.

Pintér Sándor belügyminiszter beszámol Orbán Viktornak a történtekről az esztergomi szállodában

Forrás: Facebook/Orbán Viktor

Rengeteg rendőr volt az éjszakában

Esztergom az éjjel tele volt rendőrökkel és titkosügynökökkel, talán sosem volt még ennyi rendőr egyszerre a városban. A zsaruk egy része helyszínelt a szőlőhegyen, ahol a robbanás történt, a másik részük sötét rendőrségi buszokban ücsörgött, vigyázott a politikusokra, az ország vezetőire.

Rendőrök és ügynökök

Bevetésre kész rendőrségi buszokat láttunk a város több pontján, Dorog felől a város végén, Visegrád felé, szintén a város végén, a belvárosban és egy sarokra a Fidesz-KDNP kihelyezett frakciógyűlésétől, a Grand Hotel Esztergomtól. A közeli Duna-híd alatt, az út mentén több rendőrségi kisbusz, sőt mentőautók várakoztak, ha baj történne a politikusokkal, akkor azonnal odaérjenek. Titkosügynöknek látszó, magányosan ácsorgó férfiakból is többet láttunk a belvárosban, ahol éppen éjfél körül már a madár sem járt, nekik mégis dolguk volt egy-egy sarkon.

Járőr az éjszakában

Fotó: Kékvillogó.hu

Ezen Orbán Viktor is meglepődött volna

Miközben a szőlőhegyen egymás után robogtak a TEK-es terepjárók, a Grand Hotelben Orbán Viktor éppen fejtágítást tartott a képviselőknek. Elmagyarázta nekik, miről fog szólni a fél év múlva esedékes Európai Parlementi és önkormányzati választásokig a politika, melyek a fő irányvonalak, miről mi lesz a kormánypártok álláspontja, mondása. Eközben Tóth járőr a Bűbánat-völgyi dűlőúton a sötétban állt a rendőrautója mellett és csak annyit mondott a bevetésre érkező civil autókban ülő nyomozóknak, ügyészeknek, hogy „a robbantás innét 2 km-re történt, menjenek tovább egyenesen, majd forduljanak balra” – szerencsére a Grand Hotelben, a jobboldali Orbán Viktor nem hallotta, hogy aznap este Esztergomban mindenkit balra küldtek.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Rendőrségi konvoj esztergomban – Fotó: Kékvillogó.hu