A múlt heti, zuglói eset után újabb hüllő okozott riadalmat a fővárosban. A hét elején egy újpesti épület mélygarázsában találtak egy termetes példányt, amiről később kiderült, hogy nem kígyó, hanem sikló. A félelmetes helyzetre a kerületi állatvédők találtak gyors megoldást.

„A sikló komát befogtuk”

„Este a rendőrség jelezte felénk, hogy a szomszéd kerületből érkezett bejelentés „fehér” kígyóra, ami egy mélygarázsban „téblából”. Az egyik biztonsági őr egy dobozt rádobott. Szerencsére a riadalom nagyobb volt és a sikló komát befogtuk, majd szabadon engedtük” – osztották meg a történteket a Facebookon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Félelmetes

„Nálunk is volt az udvaron és hiába sikló félelmetes volt. Mi is féltünk és ő is, de sikerült megfogni és szabadon engedni” – írta egy helyi lakó. „Az újpesti csoportban is kiírták, hogy tegnap este a Rózsa utca 68. előtti parkolóban is láttak siklót vagy kígyót” – tette hozzá egy másik kommentelő.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Óriáskígyó a kanapé alatt

A Budapestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy megdöbbentő történetet osztott meg egy helyi lakos a 14. kerület egyik közösségi fórumán. A férfi egy körülbelül 2 méteres óriáskígyót talált a kerti kanapé alatt. Úgy fogalmazott: mint kiderült, barátságos jószág, de a biztonság kedvéért inkább hívta a 112-es telefonszámot.

Lábon kihordott infarktus

„Lábon kihordtam egy szívinfarktust. Hogy mi a bánatot akart kivenni a kanapéból, arra már nem is emlékszem. Szinte sokkot kaptam a látványtól” – írta a férfi a Facebookon. 

„Simán megfojt”

„Igaz, hogy ez nem mérges és nem is olyan nagyon nagy, legalábbis nem tízméteres, már, ha van olyan. De ki tudja, ha nyakadra tekeredik, simán megfojt” – jött az első hozzászólás.

A cicái miatt aggódott

„A két cicám miatt aggódtam, de az is eszembe jutott, hogy egy csecsemőt, de akár egy kisgyereket is simán meg tudna fojtani egy ekkora kígyó. A vadállatbefogó elmondása szerint is elképzelhető ez” – reagált az ijedt zuglói lakó.

De hogy került oda?

„De hogy kerülhetett oda? Valami extrém állattartótól elszabadulhatott nyilván. Elég vad bármi ilyet tartani, felelőtlenség. Örüljünk, hogy mifelénk nincs sok veszély, néha egy keresztespók, vagy galóca meg pár vipera itt-ott, aztán annyi, maximum egy darázscsípés. Kár ezt fokozni” – fogalmazott egy kommentelő.

Boát találtak Dunaharasztiban

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról néhány éve, hogy másfél méter hosszú boát találtak Dunaharaszti egyik utcájában. Az állatmentők először hitetlenkedve álltak a bejelentés előtt, hiszen 99 százalékban siklókhoz hívják őket, de most nem ez történt. A kígyó már hetek óta kóborolhatott a környéken. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a befogott állat. Fotó: Facebook/ Állat- és Természetvédelmi Járőrszolgálat Újpest