Magyarországon keresik a válaszokat azok az amerikai szülők, akiknek a fia néhány héttel ezelőtt a Dunába fulladt, miután egy hirtelen ötlettől vezérelve a vízbe vetette magát egy sétahajóról. A szülők szerint a fiuk még ma is élne, ha a személyzet másképp cselekszik. Megrázó interjú a szülőkkel.

Sétahajózáson voltak

Amint arról korábban beszámoltunk, egy amerikai fiatal ugrott a Dunába egy sétahajóról. A fiatal férfi holttestét néhány nap múlva találták meg, miután vízbe fulladt. Az áldozat egy társasággal egy sétahajózáson vett részt, ahol pezsgőztek, majd ezután történt a baj. A férfi szülei szerint fiuk még ma is élne, ha személyzet másképp cselekszik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Unkatestvérével érkezett Magyarországra

A Los Angeles-i férfi, Hardit Singh a barátai és az unokatestvérei társaságában érkezett Magyarországra, akikkel május 22-én egy sétahajókázáson vettek részt a Dunán. A 28 éves fiú vacsoraidő közben a vízbe vetette magát. Hiába gondolta magáról, hogy jó úszó, a gyors folyású víz magával ragadta. Az amerikai turista testét a hatóságok sokáig keresték a vízben, s végül már csak holtan találtak rá, két hajó közé szorulva.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

9-10 pezsgőt megittak

Az apja mesélt arról, hogy előre lefoglalták ezt a 10 órakor induló hajós városnéző- túrát, korlátlan pezsgőfogyasztással. Az első órában 9-10 pezsgőt megittak, és ez látszik a videókon is. Senki nem figyelmeztette őket, hogy a Duna mennyire gyorsan folyik. Ők pedig, mivel először voltak itt, nem tudták. Az éjszakai fények mellett is úgy tűnt, hogy ez csendes, nyugodt víz, ami egyáltalán nem veszélyes

Bulinak gondolták

A hosztesz jött, újratöltött, miközben megkérdezték tőle, ő beugrana-e 5000 euróért a vízbe, mire az azt mondta: igen. Megkérdezték tőle, mi történik, ha valaki beugrik. Azt mondta, a hajó megáll, majd kimentik őt a vízből.

Nagyon részeg volt

Hardi nagyon jól úszott, de ekkor már nagyon részeg volt. A fiú eltűnt a vízben, majd feljött. De a hajó nem állt meg, valószínűleg senki sem gondolta, hogy annyira őrült, hogy beugrik.

A személyzet szólhatott volna

A szülők és a jogász vélemény szerint a pincérek és a dolgozók tudtak az egészről, de nem mondták neki, hogy a Duna veszélyes. Ők nem tudták, hogy az.

Az Egyesült Államokban egy kutya mentésére is helikopter indul

„Ha az Egyesült Államokban egy kutya beleesik a vízbe, helikopter indul a keresésére, hogy megmentsék. A fiam nagyon kedves ember volt, akit mindenki szeretett. Mindig mosolygott, sohasem láttam mérgesnek” – nyilatkozta a könnyeivel küszködve az édesapa.

Hagyták meghalni

Az ügyvéd az RTL műsorában kiemelte, hogy véleménye szerint számos lehetőség lett volna arra, hogy kimentsék a fiút, de szerinte hagyták meghalni. Bár a szülők elismerik, hogy a fiuk hibázott, az ügyvéd kiemelte, biztos, hogy perelnek az ügy kapcsán, és minden követ megmozgatnak annak érdekében, hogy kiderüljön, ki a felelős a tragédiáért.

A hajóstársaság közleménye

A társaság közleménye szerint vízbe ugrás észlelésekor a kapitány a motorokat azonnal leállította, megakadályozva, hogy a vízbe esett testet maga alá sodorja a hajó. A két matróz, valamint a személyzet egy másik tagja megkezdte a vizuális keresést, kezében a mentőgyűrűvel. Egy időben két hajó is kereste az vízbe veszett férfit, majd később az a hajó folytatta a keresést, amelynek nagyobb esélye volt, hogy megtalálja a testet, így a sétahajó, amelyről a fiú a vízbe ugrott, elhagyta a helyszínt.

Íme a videó a fiatalokról

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: RTL