A Szegedi Ítélőtábla jogerősen felmentette az erős felindulásban elkövetett emberölés vádja alól azt az asszonyt, aki menekülés közben autóval elgázolta a korábban őt bántalmazó férjét. A férfi súlyos sérülései miatt meghalt.

Megromlott a házasságuk

Az asszony és férje között, elsősorban a férfi alkoholizmusa és agresszív viselkedése miatt, hosszabb ideje megromlott a kapcsolat, azonban a gyakori, többször tettlegességig fajuló konfliktusok ellenére együtt éltek.  A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Részegen bántalmazta feleségét

A férfi 2017. december 27-én alkoholt fogyasztott, majd délután közös házukban megtámadta feleségét: meglökte, a földre nyomta, fojtogatta. A nőnek sikerült kiszabadulnia, magához vette a közös autójuk kulcsát, és kirohant a házból.

Az eset Szegeden történt

Megpróbálta kikerülni a férfit

A nő az őt ért támadás miatt tudatszűkült állapotban indult el az autóval. Megpróbálta kikerülni a továbbra is agresszíven viselkedő férfit, de a férfi a kanyarodó gépjármű elé lépett, és a mozgó autó motorháztetejére került.

Az autó rágurult a férfire

A nő ekkor levette a lábát a gázpedálról, ami miatt a sértett a gépkocsi elé, az útra esett. A sofőr – bár már nem gyorsított, de nem is fékezett – a járművel rágurult a gépkocsi előtt az aszfalton fekvő férjére.

Az autó vonszolta a férfi testét

A férfi teste a motorféktől lassuló gépkocsi alvázában fennakadt, majd a tovább guruló autó – a testet vonszolva – a túloldali útpadkán megakadt.

Meghalt a férfi

Az asszony ekkor újra rálépett a gázra és megpróbált elindulni, de az autó kerekei kipörögtek, és a jármű nem mozdult. A nő az autóból kiszállva – észlelve a gépkocsi alá szorult férfi állapotát – telefonon azonnal segítséget kért. A férfi a beszorulás, valamint a mellkas összenyomatása miatt életét vesztette.

Önvédelemből cselekedett

A táblabíróság a döntésével helybenhagyta az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék felmentő ítéletét. Az ítélőtábla egyetértett a törvényszékkel, hogy az asszony jogos védelmi helyzetben volt, egészen addig, míg az autóból kiszállva fel nem ismerte, hogy férje teste a gépkocsi alá szorult, és már nem kell tartania az őt ért támadás folytatódásától.

Leszúrta férjét

Nemrég írtunk arról, hogy egy évvel ezelőtt egy konyhakéssel szúrta le az 59 éves nő férjét, miután a férfi részegen tért haza és bántalmazta az asszonyt. Az asszony önvédelemből ölt, ezért neki sem kell börtönbe mennie.  A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció