Egy harkányi biztonsági őr elhunyt, testvérét pedig intenzíven ápolják. A két férfi leértékelt élelmiszert evett, az okozhatta a bajt.

Siklóson vásárolt

Egy helyi lapban, a Harkányi Hírekben jelent meg egy cikk arról, hogy vélhetően leértékelt élelmiszer vezetett egy harkányi biztonsági őr halálához. A férfi egy siklósi áruházban dolgozott, a lap szerint múlt héten ott vásárolt leértékelt élelmiszert, később azt fogyasztották el testvérével. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egyből kórházba kerültek

Állítólag mind a ketten kórházba kerültek, a biztonsági őrként dolgozó férfi hétfőn életét vesztette, míg testvérét az intenzív osztályon kezelik, de nincs életveszélyes állapotban.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem nyomoznak

Mint kiderült, a rendőrség nem indított nyomozást az esettel kapcsolatban, az áruház pedig arról tájékoztatta a Harkányi Híreket, hogy az általuk forgalmazott termékek megfelelnek a szigorú minőségbiztosítási előírásainknak – írja a Bors.

Nem volt baj az élelmiszerekkel?

„Igaz ez az árcsökkentett termékeikre is; a jogszabállyal összhangban nem forgalmaznak olyan terméket, amelynek lejárt a minőségbiztosítási vagy fogyaszthatósági ideje” – írta meg a lapnak a meg nem nevezett áruház.

Ez okozhatta a mérgezést

A biztonsági őrként dolgozó Csabát többen is gyászolják az interneten. A helyiek azt írják, ők úgy tudják, leárazott grillkolbász okozhatta a bajt. A botulizmus a baktérium okozta élelmiszer mérgezések egyik legsúlyosabb formája.

Kolbászvírus

Nevét a görög botulus szóból kapta, aminek jelentése kolbász. A botulizmust hétköznapi nyelven kolbászmérgezésnek is hívják, mert bár több élelmiszerben is megtalálható, hazánkban döntő többségben a házi disznóvágás során feldolgozott termékektől lehet elkapni. Ebben az esetben – már ha lehet hinni a pletykáknak – egy bolti grillkolbász okozta a bajt.

Később ette meg

Bár az ételmérgezés arra utalhat, hogy a férfi lejárt grillkolbász miatt hunyt el, ez nem jelenti azt, hogy azt vásárolt volna az üzletben. A leértékelt áruknak általában közeli a lejárati ideje, így inkább arról lehet szó, hogy a biztonsági őrként dolgozó férfi ezt nem vette figyelembe.

Lejárati idő után ette meg

Erre utal az interneten annak a boltnak az egyik eladója is, ahol a férfi dolgozott és a leértékelt terméket vásárolta. „Miért lényeg, hogy melyik áruház volt? Vélhetően az illető (ismertem!) tisztában volt a fogyaszthatósági idő lejárta utáni elfogyasztás kockázatával!”

Nagyobb mennyiségben vett élelmiszert

„Rendszeresen vásárolt 1-2 nap múlva vagy akár aznap lejáró élelmiszert nagyobb mennyiségben (nem 1-2 nap alatt elfogyaszthatót). Azt csak ő tudhatta hány nappal a lejárat után fogyasztotta el! A testvére meg tudtommal stroke miatt van kórházban” – tette hozzá.

Sajnálja a történteket az eladó

„Mindentől függetlenül sajnálatos, hogy ez megtörtént!” – fakadt ki az eladó a Facebookon. Egy másik internetező szintén úgy tudja, hogy az egyik férfi stroke miatt van kórházban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció