Azt hitték a bűnözők, hogy elítélték ugyan őket, de megtehetik, hogy nem mennek börtönbe. A rendőrség átfogó akciót hajtott végre, 62 körözött személlyel szemben intézkedtek, aki megpróbálta megúszni a büntetést, egyből a börtönbe vitték.

Átfogó körözési akció

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Célkörözési Osztálya a kerületi kapitányságokkal, valamint a BRFK Közrendvédelmi Főosztály és a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival 2022. február 14. és 24. között átfogó adatelemzést és körözési akciót hajtott végre. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A rendőrség elől bujkáltak

A szokatlan akció során 57 elfogatóparancs alapján körözött személyt sikerült felkutatni és elfogni. A körözöttek többek között nem kezdték meg börtönbüntetésüket, vagy a bíróság és a rendőrség eljárásai elől bujkáltak.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megtaláltak majdnem mindenkit

Szintén megtaláltak még négy olyan személyt, akiknek a tartózkodási helyét kellett tisztázni, valamint egy felnőttkorú eltűnt személyt is.

Nem ment börtönbe

A körözöttek közül hárman is Ferencvárosban rejtőzködtek. Az 52 éves H. Istvánt a Célkörözési Osztály munkatársai az Ecseri úton fogták el. Őt a bíróság kifosztás és kiskorú veszélyeztetése miatt korábban 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelyet nem kezdett meg.

Nemzetközi elfogatóparancs

A 40 éves budapesti T. Bálintot 7 év fegyházbüntetésre ítélték, ellene kábítószer-kereskedelem miatt nemzeti, európai és nemzetközi elfogatóparancsot is kiadtak. Rá a Célkörözési Osztály munkatársai egy információ ellenőrzése közben figyeltek fel, majd haladéktalanul elfogták.

Körözés

A BRFK 9. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei ugyancsak a 9. kerültben fogták el a Célkörözési Osztály jelzése alapján a miskolci M. Lászlót. A 60 éves férfi ellen összesen kilenc körözés volt elrendelve egyéb eljárások alóli kibúvás, valamint fogházbüntetés megkezdésének elmulasztása miatt. 

Börtönbe vitték őket

A szabadságvesztés miatt keresett személyeket a rendőrök a büntetés-végrehajtási intézménybe vitték. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán