Gyereknap alkalmából 13 kisgyerek próbálhatta ki, milyen is a rendőrök munkája. A jeles alkalomból a kicsik vehették át az irányítást a kapitányság és az egyenruhások felett.

Vezetőként próbálhatták ki magukat

Fordított napot tartott a rendőrség a május 30-i gyereknap alkalmából. Az egynapos kiránduláson a gyerekek több rendőrségi épületbe, terembe is bemehettek, és még azt is kipróbálhatták, milyen az, amikor ők hoznak döntéseket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Több fontos döntést hoztak

A vezérőrnagynak, századosnak és főhadnagyoknak kinevezett gyerekek több intézkedést is elrendeltek a kapitányságon. Megszületett az a döntés, hogy felvesznek egy palacsintasütő nénit, valamint minden emeleten kialakítanak egy cukorkaadagoló automatát.

Volt kóstolás is

Miközben a motoros rendőrök ugróiskoláztak, addig az apró minőségellenőr végigkóstolta a rendőrség összes édességét, amit az ebédlőben talált. A fordított napon a rendőrök és a gyerekek is jól szórakoztak.

Rendőrök is csatlakoztak a Jerusalema-kihíváshoz

Sárkányölő Szent György napján, vagyis a Rendőrség napján osztottak meg egy videót a közösségi oldalukon a rendőrség Közlekedésrendészeti Főosztályának dolgozói. Az egyenruhások egy zenés-táncos videót tettek közzé, és a Jerusalema-kihívás átgondolt koreográfiáját mutatták meg nekünk.

Táncra perdültek

A vidám videóban a rendőrség közlekedésrendészeti munkatársai mutatták meg, hogyan kell ropni a táncot Budapest legszebb utcáin. Egyébként a rendőrökhöz hasonlóan elkészítették a maguk Jerusalema-videóját a Büntetés-végrehajtásnál tevékenykedő kollégáik és a Pilisborosjenő Weindorf Önkéntes Tűzoltó Egyesület munkatársai is.

52 rendőr vállalta be

A közlekedésrendészetisek videójában összesen 52 rendőr vett részt, akik a szabadidejükben tanulták meg a különleges koreográfiát. A táncba magyar néptáncelemeket is belevittek, és megjegyzik, hogy a forgatást a kihívás résztvevői és az egész rendőrség támogatta.

Budapesten táncoltak

Mint írták a bejegyzésükben, a forgatási helyszínnek Budapest legszebb utcáit választották, és a videóban még a motorokat is megtáncoltatták. A megható és egyben látványos videó itt érhető el.

Ez az új őrület

A rendőrség mellett más szervek is csatlakoztak az internet legújabb őrületéhez, a Jerusalema kihíváshoz, amelyben a dél-afrikai előadó, Master KG Jerusalema című számára kell megmozgatniuk magukat a résztvevőknek. A jó hangulatú számot akkor kapták fel az emberek, amikor a járvány legsúlyosabb időszakaiban összefogásra és együttérzésre volt szükség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videón a fordított nap a rendőrségen

Kiemelt kép: Részlet a videóból