TEK rajtaütés közben meghalt egy 55 éves férfi Salgótarjánban. A helyszínen megpróbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel.

Rendőri intézkedés során meghalt szerdán 6 óra 47 perckor egy 55 éves magyar férfi Salgótarjánban.

A Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály eljárásában a gyanúsított elfogását a TEK műveleti egysége 6 órakor kezdte meg. Azért kérték fel őket, mert okkal feltételezték, hogy a férfinél fegyver van.

A gyanúsított az intézkedés közben eszméletét vesztette. A TEK műveleti egységének helyszínen tartózkodó mentőtisztje azonnal megkezdte ellátását, majd újraélesztését. A gyors és szakszerű orvosi beavatkozás ellenére a férfi életét vesztette. A haláleset vizsgálatát a rendőrség igazságügyi szakértők bevonásával folytatja.

A Központi Nyomozó Főügyészség is közleményt adott ki, ebben azt írják, a készenlétes ügyész a helyszínen tájékozódott reggel, és azt állapította meg, hogy a halál oka egyértelmű, az ügyben rendőri mulasztás nem történt.

A rendelkezésre álló információk szerint nem merült fel olyan tény vagy körülmény, amely az ügyészségi eljárás megindítását indokolná.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán