Polgármesteri dicséretben és összesen ötmillió forintban részesítette a januári tragikus rendőri intézkedésben résztvevő rendőröket Újbuda polgármestere. 

A rendőri hivatás

Dr. László Imre egyebek mellett arról beszélt, hogy a tragikusan elhunyt Baumann Péter nem tekintett hősként magára, ahogy kollégái vagy a rendőri állomány egyetlen tagja sem. „Honfitársaink nem azért választják a rendőri hivatást, mert a rivaldafényben akarnak lenni. Nem is a meggazdagodás hajtja őket.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Stressz és kockázat

Akkor nem a rendőri pályát választanák. Úgy döntöttek e hivatás mellett, hogy tudták: annak nem a nyugalom és a kiszámíthatóság a velejárója, hanem a stressz, a kockázat és a kockáztatás. És ezek az állandói. A bármikor bekövetkezhető legrosszabb.” – mondta, majd azzal zárta beszédét: „Tisztelet Önöknek mindenért! Hálánk és fájdalmunk túlmutat szavakon és kitüntetéseken.” 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Baumann Péter halála

Mint is mert és ahogyan arról a Kékvillogó is beszámolt január 13-án egy rendőri intézkedés során életét vesztette Baumann Péter rendőr főhadnagy. Támadója két másik rendőrt is megsebesített.

Három rendőrt sebesített meg

A rendőrséget azután értesítették, hogy Sz. Szilárd január 12-én este késsel akart betörni szomszédjához, egy idős asszonyhoz. A gyanúsítottat, miután három rendőrt is megsebesített, a járőrök lábon lőtték. A fegyverhasználat az Országos Rendőr-főkapitányság közlése szerint szakszerű és jogszerű volt.

Beismerte tettét

Sz. Szilárdot január 15-én tartóztatta le a bíróság harminc napra. A férfi beismerő vallomást tett, ha a bíróság bűnösnek találja, akár életfogytig tartó szabadságvesztésre is ítélhetik. Az elkövetőt elmeállapota miatt az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállították.

Állítólag démonokat látott

A férfi azt állította, démonokat látott. Sz. Szilárd könnyen felbosszantotta magát már korában is. Azzal is ki tudták hozni őt a sodrából, ha valaki húst klopfolt vagy éppen az ablak alatt beszélgetett.

Alkalmanként fogyasztott kábítószert

Bevallotta, hogy alkalmanként fogyasztott kábítószert. Az még kérdéses, hogy azon a bizonyos napon is tudatmódosító szer hatása alatt állt-e. Végh József kriminálpszichológus az RTL számára azt mondta, valamilyen befolyásoltság alatt állhatott az elkövető.

Korábban is meggyűlt már a baja a hatóságokkal

Sz. Szilárd a gyilkosság előtti napokban Szolnokon került szóváltásba a 86. Szolnok Helikopter Bázisánál a fegyveres biztonsági őrrel, írta meg a Blikk. Át akart mászni a kerítésen, ám az őrség megakadályozta és rendőr hívtak hozzá. Akkor drog hatása alatt volt, nem tudott magáról.

Hősi halottá nyilvánították

Pintér Sándor belügyminiszter Baumann Pétert hősi halottá nyilvánította. A 29 éves rendőrt, aki hamarosan egybekelt volna párjával, posztumusz főhadnaggyá léptették elő. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Baumann Péter, az újbudai rendőrtámadás áldozata – Forrás: MTI/Máthé Zoltán