A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség befejezte a nyomozást és emberölés bűntettének kísérlete valamint rongálás miatt emelt vádat a Miskolci Törvényszéken.

Fenyegette őket

 A 42 éves rendvédelmi dolgozó tudomást szerzett arról, hogy élettársa összejött egy másik érfival, ezért többször megöléssel fenyegette meg mindkettőjüket és a nő jelenlétében azt is közölte vetélytársával, hogy „le lesz vágva a fejed!”. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Követni kezdte

A vádirat szerint egy 2020 júniusi éjszaka a férfi közös otthonuk előtt az autóban ülve várta élettársát, majd megérkezésük után követni kezdte a hazafelé tartó sértett gépkocsiját.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Gyorsítani kezdett

A sértett észlelte, hogy a férfi a gépkocsija mögött halad, ezért gyorsítani kezdett, majd az úttest közepére húzódott amikor látta, hogy az őt követő autó áttért a szembejövő forgalmi sávba.

Folyamatosan követte

Ez a manőver többször megismétlődött, miközben már mindketten 80, majd 100 km/h-val haladtak a borsodi településen, és a férfi 2,5 méter távolságról követte az előtte haladó járművet.

Nekiütközött

A lakott területről kiérve a férfi hátulról nekiütközött először kisebb, majd nagyobb erővel a sértett gépkocsijának, aki válaszul gyorsítással kísérelt meg menekülni. Amikor 130 km/h-val haladtak, a férfi jobbra húzódott, majd személygépkocsijának bal elejével meglökte a másik jármű jobb hátulját azért, hogy azt irányíthatatlanná tegye.

Leszorította az útról

Az ütközés miatt a sértett elveszítette irányítását a jármű felett, lehaladt az úttestről a 2 méterrel lejjebb fekvő szántóföldre, ott egy 190 kg-os betondarabnak, majd a távvezeték tartóoszlopának ütközött.

Ott hagyta

Az elkövető ezután az úton megállt és azt kiabálta a jelentősen megrongálódott gépkocsiban tartózkodó sérült férfinak, hogy: „Remélem megdöglöttél!”, majd segítségnyújtás nélkül távozott a helyszínről.

Meg is halhatott volna

A férfi a cselekmény következtében zúzódásokat szenvedett, de a járművek sebességére, a pályaelhagyásos baleseti folyamatra, az úttest és a szántóföld közötti szintkülönbségre tekintettel a járművek ütközése, a gépkocsi felborulása is várható volt, amely a sértett halálát is eredményezhette volna, ennek elmaradása kizárólag a szerencsének volt köszönhető. Az elkövető vezetői engedélyét az intézkedés során a rendőrök a helyszínen bevonták. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Videón a férfi elfogása:

Kiemelt kép. Illusztráció