December 23-án délelőtt a Budapesten, a Pesterzsébeti Piacon (vagy más nevén Tátra téri piacon) egy felháborodott férfi böllérkéssel próbálta leszúrni az egyik fenyőfaárust. A gyilkossági kísérletet az LMP soroksári polgármesterjelöltje, Bereczki Miklós akadályozta meg.

Balhé a piacon

Szenteste előtt egy nappal majdnem tragédia történt a Pesterzsébeti Piacon. Egy, az unokáját gyászoló férfi böllérkéssel akarta leszúrni az egyik fenyfőfaárust, és csak a szerencsének köszönhető, hogy nem lett baj az esetből és senki nem sérült meg.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Aláírásokat gyűjtöttek

Az LMP aktivistái ebben az időszakban pont az akkumulátorgyárak elleni petíciójukhoz gyűjtöttek aláírásokat. Az első sorból nézhették, ahogy az egyik fenyőfaárushoz odament egy pár, akikkel hangos szóváltás alakult ki.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Elégtételt akartak venni

Mint kiderült, a pár állítása szerint a fenyőfaárus egyik rokona megölte az unokájukat a közelmúltban, emiatt akartak elégtételt venni. A pár férfi tagja pár pillanatra eltűnt, majd egy böllérkéssel tért vissza. A dühös férfi az árust fenyegette a késsel, azt kiabálta, hogy leszúrja, meg is indult felé, de megbotlott.

Kicsavarta a kést a kezéből

Ezt használta ki az LMP soroksári polgármesterjelöltje, Bereczki Miklós, aki másoddmagával a férfihoz rohant és kicsavarta a kést a kezéből.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A tettest korábban elfogták

 „A feldühödött férfinak valóban megölték az unokáját, de a hatóság emberei szerint a fenyőfaárusnak semmi köze nem volt ehhez, a tettest már korábban elfogták” – mondta az eset után a 24.hu-nak Bereczki Miklós.

Csak a szerencsén múlott

A helyi politikus az eseményekkel kapcsolatban úgy emlékezett vissza, ösztönösen, már azelőtt megindultak a férfi felé, hogy az az árusra támadt volna a késsel. Szerinte beérték volna akkor is, ha nem botlik el egy fenyőfatalpban, ezzel együtt hatalmas szerencsének tartja, hogy a férfi nem sebesítette meg magát esés közben.

Beismerte tettét

A rendőrség nem sokkal később a helyszínre érkezett, felvették az elkövető adatait, ki is hallgatták. A helyszínen többször is elismerte, hogy meg akarta ölni a fenyőfaárust az unokája meggyilkolása miatt. Az LMP politikusa a rendőrök érkezéséig eltette a kést, majd az intézkedés során átadta a hatóságnak.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!