Egy apa és 30 év körüli fia is meghalt vasárnap, miután egy autó a nézők közé csapódott Bajótnál, egy rallyversenyen. Négyen azonnal meghaltak, egy kislány azonban most is életveszélyes állapotban van. A gyermek újraélesztését egy önkéntes katona kezdte meg a helyszínen.

Tragédia a rallyversenyen

Négy halálos áldozata van annak a rallybalesetnek, amely vasárnap történt Lábatlan és Bajót között történt. Az Esztergom – Nyerges Rallyn egy autó a nézők közzé csapót. A sofőr elveszítette az uralmát a jármű felett, ezután történt a tragédia.   A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Apa és fia is meghalt

A helyszínre 4 mentőhelikopter és 8 mentőegység is érkezett. A tragédia után a nézők próbáltak segíteni a sérülteken. Korábban írtunk arról, hogy az egyik szemtanú elmondta, hogy a kezei közt halt meg két sérült. A rendőrség közleménye szerint egy nő és három férfi vesztette életét. Az áldozatok közt egy apa és fia is van.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Több métert repült a kislány

Vasárnap este az is kiderült, hogy több embert kórházba szállítottak. Az egyik életveszélyes állapotban van, úgy tudjuk, ő egy gyermek. A kórházban még most is küzdenek az életéért. A szemtanúk elmondása alapján a kislányt az autó úgy elgázolta, hogy több métert repült, és az egyik nézőre zuhant.

Önkéntes katona segített

A férfi azonban elképesztő lélekjelenléttel sietett a bajba jutottak segítségére: „A fiam volt önkéntes katona, ott kapott némi kiképzést elsősegélynyújtásra. Így azt a kislányt, akit az autó rádobott, elkezdte élesztgetni” – mondta a Borsnak annak a férfinek az édesapja, aki elsők között rohant az életveszélyesen sérült gyermek segítségére.

Azt hitte, meghalt

 A kislány olyan szörnyű állapotban volt, hogy megmentője először azt hitte: a gyermek életét vesztette. „De estére megtudakolta, hogy mégis él, csak nagyon súlyos az állapota. Viszont többször is felemlegette, hogy miközben ő ott volt, senki nem jött a kislányhoz, nem kereste, így nem tudni, kivel érkezhetett a versenyre. Egy másik gyerekről is mesélt, aki viszont az apukáját próbálta felhúzni…” – mondta a férfi.

Tiltott helyen álltak a nézők

Szujó Zoltán, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke hétfőn elmondta a Hír TV Radar című műsorában, hogy szerinte alapjaiban kell újragondolni a magyarországi raliversenyek megrendezését és lebonyolítását. A műsorvezető szerint a baleset helyszínén nézők tartózkodtak az elzárt területen, és bár többször is távozásra szólították fel őket, nem mentek el. A történtek után végzett gyors vizsgálat szerint a verseny rendezésére vonatkozó biztonsági tervek rendben voltak.

Vizsgálóbizottságot hoztak létre

Szujó Zoltán elmondta, hogy a baleset miatt vizsgálóbizottságot hoztak létre, és belső vizsgálatot rendeltek el a szövetségben, amelynek végén konkrét javaslatokat nyújtanak majd be az összes érintett szervhez és hatósághoz, hogy ilyen tragédia többé ne történhessen Magyarországon. A belső vizsgálatok eredményeiről későbbre ígért tájékoztatást az autósport-szövetség.   A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: GRAN TV