Halált okozó testi sértés bűntettének gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság egy tokaji idősotthonban történt bántalmazással kapcsolatban.

Mentő vitte kórházba

Az Országos Mentőszolgálat megerősítette, hogy 2024. február 2-án mentő vitte kórházba a tokaji Szent Lázár Időskorúak Otthonának egyik lakóját. A 24.hu úgy tudja, a férfi egy bántalmazás során fejsérülést szenvedett.   A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Meghalt az idős férfi

Azt az OMSZ nem árulta el, hogy az idősotthon lakóját melyik kórházba szállították, de az biztos, hogy a megsérült idős férfi a bántalmazást követően életét vesztette. Azt nem lehet tudni, hogy a bántalmazás és a férfi halála között mennyi idő telt el.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Belső vizsgálat zajlott

Az intézmény vezetője, Heckler Anna az esettel kapcsolatban egy belső vizsgálatot is lefolytatott, azt viszont a lép kérdésére, sem az otthont fenntartó önkormányzat, sem Heckler Anna nem árulta el, milyen megállapításokat tettek a jelentésben.

Nyomozás indult

Az otthon vezetője csupán annyit közölt, hogy minden rendelkezésre álló információt átadtak a nyomozóhatóságoknak. Posta György tokaji polgármester annyit reagált: a rendőrségi vizsgálat lezárulta után szívesen adnak majd tájékoztatást.

Egy bentlakó bántalmazta a férfit

Egyelőre annyit lehet tudni, hogy egy bentlakó bántalmazta a férfit, az incidens a demens betegeket ápoló osztályon történt.  A vizsgálják a sérülés és a későbbi halál bekövetkezte közötti összefüggést. Gyanúsítotti kihallgatásra egyelőre még nem került sor.

37 ápoló dolgozik az intézményben

A tokaji otthon, internetes portálján azt írja, „az intézmény szakembereinek számát tekintve, jelentős helyet foglal el a helyi munkáltatók körében. Ennek az-az alapja, hogy 150 férőhellyel rendelkező Intézményben a szakmai munkát végzők száma 42 (3 fő mentálhigiénés munkatárs, 1 fő intézményvezető ápoló, 37 fő ápoló-gondozó, 1 fő igazgató), az egyéb munkákat végzőké pedig 6 fő (2 fő gazdasági-szociális ügyintéző, 1 fő gondnok, 3 fő portás-technikai munkatárs). Az intézmény területén dolgozik továbbá 8 fős takarító, 6 fős mosodai és 17 fős konyhai személyzet”.   A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: