Kábítószer-kereskedelem gyanújával vettek őrizetbe három embert Kaposváron, az összehangolt akcióban egyszerre több helyszínen folytak a házkutatások.

A rendőrök a nyomozásban beszerzett adatok alapján a feltételezett kábítószer-kereskedőknél és vevőiknél 2020. július 13-án Kaposváron és több környékbeli településen is egyidőben tartottak házkutatásokat. Az akció során kábítószergyanús anyagokat és fogyasztáshoz használt eszközöket, a kereskedelemre utalóan pedig mobiltelefonokat, illetve készpénzt foglaltak le. 

Az egyenruhások összesen tizenegy embert fogtak el és állítottak elő a Kaposvári Rendőrkapitányságra. A nyomozók egy 17 éves helyi, egy 18 éves orci és egy 40 éves taszári lakost kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki, majd – őrizetbe vételük mellett – előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, melyet Kaposvári Járásbíróság 2020. július 15-én elrendelt. A kábítószer-fogyasztókkal szemben szabadlábon hagyásuk mellett folyik a büntetőeljárás – számolt be róla a Police.