Sikkasztás miatt emelt vádat a Nyíregyházi Járási Ügyészség egy pénzszállító cég alkalmazottja ellen, aki idén májusban 15 millió forintot lopott el, a hiányt pedig úgy próbálta meg leplezni, hogy azt állította, kirabolták.

Anyagi gondjai támadtak

A pénzszállító cég alkalmazottjának a feladatai közé tartozott a bank-automatákban lévő pénzkazetták feltöltése. Ez jól jött neki, amikor 2020 decemberében anyagi gondjai támadták, ekkor elhatározta, hogy a bankautomatákba szánt pénzből fog elvenni 1 millió forintot és ebből rendezi kiadásait. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Először 1 millió forintot vett el

A napi útvonalába eső automaták egyikéből először 1 millió forintot vett el, azonban a nap végén a munkáltatójával való elszámolás alkalmával a bizonylatokon azt tüntette fel, hogy ez a pénz is az automatába került.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Szerencsejátékozni kezdett

Az 1 millió forint egy részéből rendezte az adóságait, a másik részét pedig szerencsejátékra fordította, ahol nem sikerült nyernie. Ekkor úgy döntött, hogy ismét el vesz egymillió forintot az automatákba szánt pénzből, de mivel folyamatosan elveszítette a szerencsejátékra fordított pénzt, ezért nem állt meg ennyinél.

Majdnem 15 millió forintot lopott el

2021 áprilisáig hat bankautomatából összesen 14.664.000.-Ft-ot tulajdonított el a vádlott, azaz ilyen összegű kárt okozott a munkáltatójának. 2021 májusára ezt a hiányt már nem tudta leplezni, ezért egy új tervre volt szüksége.

Álrablást hajtott végre

A férfi attól tartott, hogy kiderül a sikkasztás ezért elhatározta, hogy egy álrablást hajt végre, és azt fogja állítani, hogy a hiányzó pénzt ismeretlen tettesek elrabolták tőle. 2021. május 28-án egy nyíregyházi bankautomatába szánt 15 millió forintból napközben a vádlott a többi automatából elvett és hiányzó pénzt visszatöltötte, majd Nyíregyházára úgy érkezett meg, hogy a kazettában már csak 336.000.-Ft maradt.

Fejen ütötte saját magát

A vádlott miközben az örökösföldi automata feltöltésére indult, a saját szolgálati fegyverével többször fejen ütötte magát, a pénzt szétszórta a helyszínen, a fegyvert pedig a pénzeszsákra helyezte és visszament a gépkocsiban várakozó munkatársához.

Értesítették a rendőrséget

Kollégájának azt állította, hogy kirabolták, ezért értesítették a rendőrséget, a rendőrség pedig fegyveres rablás bűntette miatt nyomozást rendelt el. A nyomozás során a férfi közel 2 hétig letartóztatásban volt, majd részletes beismerő vallomást tett, sőt a teljes kárt is megtérítette a munkáltatójának.

Felfüggesztett börtönbüntetést indítványoztak

A Nyíregyházi Járási Ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy a bíróság az egyébként büntetlen előéletű vádlottat felfüggesztett börtönbüntetésre és egyúttal pénzbüntetésre ítélje, valamint tiltsa el a pénzszállítói foglalkozástól. Az eljárás majd a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik tovább. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció