Baleset történt szombaton késő este Budapesten 2. kerületében. Egy Mercedes EQC haladt kifelé a városból, majd az egyik jelzőlámpás kereszteződéshez érve valószínűleg megcsúszott a nedves úttesten. A jármű több pördülés és ütközés után az Ördög-árok patak mélyen futó medre előtt nem sokkal állt meg. Beszámolónk végén láthatják helyszíni felvételeinket.

Megcsúszott a nedves úttesten

Szombaton a késő esti órákban szerencsés kimenetelű baleset történt a 2. kerületi Hűvösvölgyi úton, a Kelemen László utcánál. Egy Mercedes EQC haladt kifelé a városból, majd a Kelemen László utcai jelzőlámpás kereszteződéshez érve az autó valószínűleg megcsúszott az esőtől nedves úttesten, mindenesetre a sofőr elvesztette uralmát gépjárműve felett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Felborított egy padot, majd fának ütközött

A Mercedes jobbra kisodródott, felhajtott a járda és az úttest közti füves területre, ezután kidöntött egy jelzőtáblát, felboritott egy padot, majd a szerencsének (vagy a fiatal sofőr lélekjelenlétének köszönhetően) érintőlegesen, az EQC bal oldalával egy vadgesztenyefának ütközött. A Mercedes ekkor még nem lassult le eléggé, így a fával való találkozás után megpördült és a villamossínekre csúszott, végül a kifelé menő sínpáron, orral a Hűvösvölgyi út felé állt meg.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Szerencséjük volt

Az autóban utazó fiataloknak nagy szerencséjük volt, mert a villamospályán pár méterrel túl már az Ördög-árok patak mélyen futó medre következett volna… Így viszont egyikük sem sérült meg, a légzsákok kirobbantak, mindenki el tudta hagyni a roncsot.

Mentés daruval

A balesethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat is riasztották, ők is segítettek a műszaki mentésben a BKV segélyszolgálatának, amely egy autómentő közreműködésével, daruval tudta kiemelni a Mercedest a sínekről. Az 56A és a 61-es villamosok helyett üzemzárásig pótlóbuszok közlekedtek Budagyöngye és a hűvösvölgyi végállomás között. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotók: BudaPestkörnyéke.hu/GK