Felborult autójával egy 34 éves férfi Somogy megyében, a rendőrség információi szerint ittas volt.

Szalagkorlátnak csapódott

A rendelkezésre álló adatok alapján egy 34 éves iharosi lakos 2022. január 11-én hajnalban személyautóval közlekedett a 61-es számú főút Kaposvárt elkerülő szakaszán. A sofőr egy balra ívelő kanyarban az útpályát elhagyva a szalagkorlátnak ütközött. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

FRISS!

Piásan vezetett

Az egyedül utazó férfi a balesetben nem sérült meg, de a járműben anyagi kár keletkezett. A helyszínre érkező körzeti megbízottak a járművezetővel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket jelzett, számolt be róla a police.hu.

Fotó a helyszínről:

Fotó: police.hu

Előállították

A sofőrt elfogták és előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra, ahol vezetői engedélyének elvétele mellett járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak ellene.

Tompuló reflexek

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Helyszíni felvétel:

Fotó: police.hu

A rendőrség figyelmeztetése

“Felhívjuk a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák.” – írja közleményében a rendőrség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Helyszni felvétel – Forrás: police.hu