Vádat emelt a Nyíregyházi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki alkoholt fogyasztott és közben nyugtatót is bevett, majd úgy közlekedett gépkocsijával a főúton, hogy kétszer is előállították a rendőrök emiatt.

A strandon italozott

A vádirat lényege szerint a családi problémákkal küzdő férfi idén nyáron egyik nap a strandon italozott, és több nyugtatót is bevett. Este gépkocsival elindult a 41-es számú főúton Nyíregyháza irányába, majd behajtott az egyik benzinkútra, ahol alkoholt vásárolt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Igazoltatták, majd jött a vérvétel

Lakossági bejelentés alapján a rendőrök a benzinkúton igazoltatták, majd látva az alkoholos állapotát vizelet, és vérvétel céljából előállították az orvosi ügyeletre. Az ekkor levett vérében két ezreléket meghaladó alkoholkoncentrációt mutatott ki az orvosszakértő.

Elengedték

A rendőrök elengedték a férfit, aki ismeretlen körülmények között visszajutott a benzinkúton parkoló gépkocsijához, majd éjfél körül azzal elindult ismételten Nyíregyháza irányába, ahol útközben egy másik benzinkútra tért be.

Nekiment a szegélynek

Ittassága miatt nekihajtott a szegélynek, amitől defektes lett a gépkocsija, és azt próbálta megjavítani úgy, hogy leparkolt az egyik kútfejhez.

Próbálkozott

Fotó: ügyészség videorészlet

Újabb vérvétel

A javítás közel egy óráig tartott, de állapota miatt azt nem tudta befejezni. Az eseményeknek az vetett végett, hogy a rendőrök ismételten előállították, aki nem tagadta azt, hogy alkoholt fogyasztott. Az újabb vérvétel szerint még magasabb volt egy kevéssel vérének alkohol tartalma, mint korábban.

FRISS!

A jogsi ugrott

Az ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja a férfit, akivel szemben pénzbüntetés kiszabására és járművezetéstől eltiltásra tett indítványt a bíróságnak. Egyébként a vádlott vezetői engedélyét a rendőrök a helyszínen elvették. Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

A nem mindennapi kerékcserét itt tudod megnézni.

Kiemelt kép: ügyészség videorészlet