A hajunk igazi ékünk lehet, ha megfelelően ápoljuk azt. Ez férfiak és nők számára egyaránt fontos. A haj az egészségesünkről és a lelki egyensúlyunkról is informál minket. A hajhullás és a gyenge, töredezett hajszálak mind azt jelzik, hogy valami probléma van szervezetünkkel. Ez ellen pedig mindenképp lépéseket kell tennünk.

A megfelelő hajápolást nem elég kizárólag vitaminokkal kezelni. Urak és hölgyek számára is hasznos, ha közvetlen juttatják az értékes tápanyagokat a hajhagymákhoz, például hajpakolások formájában. Ezzel akár még a férfiak kopaszodása is lassítható, amit a magas DHT szint okoz. Az ilyen kopaszodást komplex módon érdemes kezelni, ezért nem elhanyagolható mellé a megfelelő hajápolás sem.

Hajpakolások otthoni módszerekkel

Habár főleg a hölgyekre jellemző, hogy különféle otthon elkészíthető hajpakolás után néznek, ez a férfiak számára is ugyanolyan hasznos lehet. A legtöbb növényi alapú olaj például már önmagában is képes értékes anyagokkal táplálni a hajhagymákat. A ricinus, az olíva és az argánolaj különösen hatékonyak. Nem muszáj mindenáron különleges összetevőket keresnünk. A legtöbb alapanyag egy átlagos konyhában is megtalálható. A szódabikarbóna például kiváló lehet zsíros és korpás hajra, míg a gyömbér és a fahéj kíméletesen kezeli a fejbőrt. A legismertebb alapanyagok közé sorolható a hajat fényessé varázsoló sör, vagy éppen a hajerősítő hatással bíró nyers tojás is. Az ilyen könnyen elérhető alapanyagokból bátran készíthetünk magunk is egyszerű hajpakolásokat.

Természetes aromaolajok a haj vitazilálásához és tisztításához

Aki szeret kísérletezni, annak érdemes a különféle 100 százalékos aromaolajokat is kipróbálnia. A teafaolaj híresen jó antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatású, ráadásul a korpás hajra az egyik legjobb házilag alkalmazható megoldás lehet. A rozmaring olaja képes csökkenteni a hajhullást és gyorsítja a hajnövekedést, míg a borsmenta erősíti a haj szerkezetét. Rengeteg ilyen természetes aromaolaj található, ami mind hasznos tápanyagokkal segíti hajunk egészségének fenntartását vagy helyreállítását.

A fotó forrása:
B-D-S Piotr Marcinski / Shutterstock.com

Ez a cikk támogatott tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent a Magyarország TOP10 legolvasottabb hírportálja között szereplő Kékvillogó.hu oldalon, akkor kattintson ide!