Nyomtató vásárlásakor el kell döntenünk, hogy tintasugaras vagy lézeres variációt választunk. Ezen felül meg kell fontolnunk, hogy elég-e egy alapnyomtató, vagy érdemesebb multifunkciós verziót választanunk.

Utóbbi drágább, viszont sokkal több lehetőséget kínál számunkra. Ezekből a bőven találni már lézeres verziókat is. Kinek érdemes vajon egy komolyabb multifunkciós lézernyomtatót beszerezni?

Komplex felhasználásra, üzleti tevékenységekhez

A multifunkciós nyomtatók általában lapolvasóval rendelkeznek, képesek kétoldalas nyomtatásra és faxként is üzemelnek egyben. A HP Laserjet típusainak jelentős része például kifejezetten irodai felhasználáshoz lett kifejlesztve. Gyorsak, könnyen kezelhetőek és megfelelően használhatóak náluk az alternatív tonerek. Tehát anyagi szempontból is jobban megéri, mint több brand hasonló nyomtatója. Ezt jól mutatja, hogy például a legtöbb HP multifunkciós nyomtatóhoz is használható minőségi CE285A toner nem csak nyomatmennyiség szempontjából képes hozni az eredeti festéktárolók kapacitását, de árban is verhetetlen. Ezért kisebb és nagyobb irodák esetében egyaránt kifizetődő egy multifunkciós lézernyomtató megvásárlása.

Otthonra is megéri

Sokan otthonra csupán egy olcsóbb alapdarabot tudnak elképzelni. Pedig a kétoldalas nyomtatási funkció és a lapolvasás nagyon hasznos lehet olyanok számára, akik tanulnak vagy szeretnek alkotni. A lapolvasó a hivatalos dokumentumoknál játszik még fontos szerepet, de akkor is hasznos lehet, ha jó minőségben szeretnénk képeket elküldeni valakinek. Ez a modern technológia fejlődésével már az átlagos felhasználóknál is egyre gyakoribbá válik. Ezért érdemesebb alapdarab helyett szkennerrel rendelkező típust választani. Manapság már nem kerül sokkal többe, mint a kizárólag nyomtatásra képes darabok. Ha HP típusú nyomtatót választunk otthonra, akkor olcsóbban vásárolhatjuk meg hozzá a tonereket alternatív verzióban: például a gazdaságos Q2612A toner ilyen verzióját. Ez szintén egy olyan típus, ami a legtöbb HP nyomtatóhoz megfelelő.

A fotó forrása:
Mayuree Moonhirun / Shutterstock.com

Ez a cikk támogatott tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent a Magyarország TOP10 legolvasottabb hírportálja között szereplő Kékvillogó.hu oldalon, akkor kattintson ide!