Baleset történt nem sokkal reggel fél nyolc előtt Mezőkövesden, a főúton, a gimnáziumnál. Három lányt ütött el egy személyautó a zebrán.

Nem adta meg az autós az elsőbbséget

A Mezőkövesd Képekben oldal információi szerint a Miskolc felől érkező autó nem biztosított elsőbbséget a gyalogátkelő helyen áthaladó fiataloknak.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elütötték őket

Mint írják a helyszínen megtudták, a három lány a Spar felől akart átmenni a zebrán, de hirtelen léptek le (az egyik szemtanú szerint, bár a zebra közepén jártak már), egyikük telefont is nézett és a (sofőr szerint) mérsékelt sebességgel érkező autó elütötte őket.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Könnyebben sérültek

Mindhárman könnyebb sérüléseket szenvedtek, de a mentők az egri traumatológiára szállították őket. A helyszínelés teljes útlezárás mellett folyik, a forgalmat elterelik.

Itt a teljes poszt:

FRISSÍTÉS!

A police.hu információi szerint a baleset azért történhetett, mert a sofőr elmulasztotta a szélvédőjének a fegymentesítését, ezért nem látta a zebrára lelépő gyalogosokat. Az autót egy 22 éves fiatal vezette. A rendőrség a közleményében azt írja: „Nem győzzük elégszer hangsúlyozni a gépjárművek téli felkészítésének fontosságát, most csak a szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia. Ne a szerencsén múljon!”

Ez az autó ütötte el a lányokat:

Fotó: police.hu

Hétfőn egy biciklist gázoltak, ő nem élte túl

Itt a Kékvillogó oldalán is megírtuk, hogy elütött egy kerékpárost egy személyautó vasárnap este a 33-as főúton, Hortobágy térségében, a biciklista a helyszínen életét vesztette.

A helyszínen meghalt

Az eset kapcsán a police.hu azt írta: halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2021. december 19-én 17 óra 30 perc körül a 33-as főúton Hortobágy közelében. Eddig tisztázatlan körülmények között egy személygépkocsi elütött egy kerékpárost. A baleset következtében a kerékpáros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. 

Szombaton a vonat gázolt halálra egy nőt Székesfehérváron

Amint azt a Kékvillogó is megírta a Déli pályaudvarról Keszthelyre tartó Balaton InterCity elgázolt egy embert. 

Itt történt a baleset

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a baleset a székesfehérvári Vásárhelyi utca melletti szakaszon történt. Az érintett Balaton InterCity vonaton mintegy kétszázan utaztak, biztonságos átszállásukban a székesfehérvári hivatásos tűzoltók segítettek – írták.

Egy 40 év körüli nő halt meg

A gázolásban egy 40 év körüli nő halt meg – közölte Pápai Eszter, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-vel.

Pénteken Szabolcs megyében gázoltak halálra egy gyalogost

Ahogyan arról a Kékvillogó is beszámolt halálos baleset történt Szabolcs megyében, a baleset következtében egy gyalogosan közlekedő férfi életét vesztette.

Gyalogost gázolt el

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2021. december 17-én 16 óra 33 perc körül Nyírvasvári belterületén. Eddig tisztázatlan körülmények között egy személygépkocsi elütött egy gyalogost. 

A helyszínen meghalt

A baleset következtében a gyalogosan közlekedő férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A Nyírbátori Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja a baleset körülményeit.

Pár napja Nádudvaron gázoltak halálra egy gyalogost

Itt a Kékvillogó oldalán írtuk meg, hogy pár nappal ezelőtt halálra gázoltak egy gyalogost Nádudvaron. Mint megírtuk az eset a Fő utcában történt, ahol egy személygépkocsi – eddig tisztázatlan körülmények között – elütött két gyalogost; egyikük a helyszínen életét vesztette. 

Rengeteg a gázolás

Itt a Kékvillogó oldalán is már többször számoltunk be hasonló tragédiákról, december elején például arról írtunk, hogy a vonat gázolt két különböző helyszínen, de ugyanazon a napon. December 5-én ugyanis Debrecen és Apafa között is elgázolt egy embert az Intercity, továbbá a Tatabányán is.

Október végén Mélykútnál történt halálos vonatbaleset

Amint azt a Kékvillogó is megírta helikopterrel kellett kimenteni a mélykúti baleset áldozatait, akik a október végén belehajtottak egy vonatba. Az autóban négy nő ült, közülük egy a helyszínen meghalt. Az 51-es főúton egy 71 éves nő halt meg.

A vonaton nem sérült meg senki

A személyautó a Kecskemétről Bajára tartó, Kiskunhalasról 6.43-kor továbbinduló InterRégió vonattal ütközött össze. A Mávinform korábbi közleménye szerint a vonaton nem sérült meg senki.

4 nő utazott az autóban

A vonattal ütköző személyautóban ülő négy nő közül egy a helyszínen életét vesztette, egyet pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett, őt mentőhelikopterrel vitték kórházba. A rendőrség közleménye szerint egy 70 év körüli, román állampolgárságú nő vesztette életét.

Ketten nem tudtak kiszállni az autóból

A személyautóban munkások utaztak. Az autót egy nő vezette. A kocsi műszaki hiba miatt állt az átjáróban, amikor érkezett a vonat. A legfrissebb helyszíni információink szerint hárman, a sofőr és két utas még időben el tudták hagyni a járművet, ketten viszont nem tudtak kiszállni.

Helikopterrel mentették az utasokat

A vonat olyan erővel ütközött az autóval, hogy szinte teljesen szétzúzta. A helikopteres tűzoltók csak úgy tudták kimenteni a túlélőket, hogy a jármű teljes felső szerkezetét levágták.

Két napig nem jár a vonat

A helyszínelés végéig szünetelt a vonatforgalom az érintett szakaszon, Mélykút és Bácsalmás között pótlóbuszokra kell átszállni. A Bátaszék-Baja-Kiskunfélegyháza-Kecskemét között közlekedő vonatok emiatt késnek. Közel fél napos leállásra kell számítani Mélykút és Bácsalmás között utazóknak.

Október közepén vonat és autó ütközött

Szintén itt a Kékvillogó oldalán írtuk meg, egy ember meghalt az október közepi csengelei vasúti balesetben, ami egy vasúti átjáróban történt. A Nyugati pályaudvarról Szegedre tartó Kárász InterCity vonat egy személygépkocsival ütközött Petőfiszállás és Csengele között. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: Mezőkövesd Képekben