Ötéves gyermek halt meg szerdán este Zalaegerszegen a Sport utcában – írja a helyi lap. Egy targonca vezetője lehet a hibás, de a vizsgálat még tart.

Munka közben

Anyagrakodás közben negyed nyolc körül borult rá a targoncát kezelő férfi kisfiára a munkagép – írja a zaol.hu.

Meghalt

A város hivatásos tűzoltói a mentőkkel közösen kiemelték a sérültet a jármű alól, a mentő a kórházba siettek a kicsivel, de már nem tudták megmenteni az életét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Jogi helyzet

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett halált okozó veszélyeztetés miatt indíthat eljárást. Maximum 5 éves büntetés szabható ki ilyen ügyben.

Gyerekek sérültek meg egy balesetben

Egy hete a Kékvillogó.hu is megéírta, hogy 5 gyerek sérült meg egy balesetben. Az eset kapcsán a baleset-info.hu azt írja, hogy egy ezüst színű Audi a Dessewffy utcán közlekedett, amikor is a Szent Imre herceg utcai kereszteződéshez érve figyelmen kívül hagyta a STOP táblát, és behajtott a kereszteződésbe, ahol ütközött a szabályosan érkező Volvo XC 90 gépkocsival. 

Gyerekek ültek a kocsiban

Az Audiban a gépkocsit vezető hölgyön kívül egy 4 hónapos és egy 3 éves fiú, valamint egy 9 eves lány ült. A Volvot szintén egy nő vezette, mellette egy 12 éves lány, valamint egy 15 éves lány ült. Az Országos Mentőszolgálat a helyszínre mintegy 5 mentőegységet, köztük több gyermekmentőt küldött.

Kórházba vitték őket

Az összes gyerekeket a mentőszolgálat munkatársai megfigyelés céljából kórházba szállította. Az Audi vezetője a fejét, a Volvo sofőrje a nyakát fájlalta, mindketten könnyebben sérültek. A helyszínelés során kiderült, hogy az Audiban ülő egyik gyermek nem használta a biztonsági övét, illetve az Audi próbarendszámmal közlekedett.

Bedarálta a kezét a bálázógép

Száznyolcvanezer forintos pénzbüntetésre ítélte jogerősen a Miskolci Törvényszék annak a sajókazai telephelynek a vezetőjét, akinek a felelőtlensége is hozzájárult ahhoz, hogy bedarálta egy húszéves dolgozó kezét egy bálázógép.

Tudott a főnök  hibáról

Az elsőfokon eljáró Kazincbarcikai Járásbíróság által megállapított tényállás szerint a férfi tudott a bálázógép hibájáról, és megszegte kötelezettségét azáltal, hogy eltűrte, hogy a bálapép védőrács nélkül üzemel, ahogy azt is, hogy a dolgozók a bálázó működése közben a hibaelhárítás érdekében manuálisan avatkoztak be.

Megcsonkította a gép

Pont egy ilyen esetnél történt, hogy a gép működés közben berántotta a húszéves fiú karját, aki a baleset következményeként a jobb felső végtag csaknem teljes traumás csonkolását szenvedte el.

3 évet kapott

A bíróság három év börtönre ítélte a telephely vezetőjét maradandó fogyatékosságot okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt.

Fotónk illusztráció.