Befejezték a nyomozást a Pest megyei vizsgálók egy 2019-ben elkövetett életveszélyt okozó testi sértésben. Az áldozat először tagadta, hogy bántalmazták volna. Végül kiderült, egyik régi ismerősével veszett össze, aki megverte a férfit.

Az eset után pár nappal kaptak értesítést

A rendőrséget egy fővárosi kórház értesítette 2019 november 22-én. Az orvos elmondta, hogy néhány nappal korábban került be hozzájuk egy 61 éves férfi – írja a police.hu oldal.

Idegenkezűséget állapítottak meg

Az orvosi vizsgálatok kimutatták, hogy sérüléseinek oka idegenkezűségre utal. A pilisszentkereszti férfi korábban súlyos állapotát allergiás reakcióval, és eleséssel magyarázta.

Otthagyták a megvert férfit

A rendőrök megállapították, hogy az áldozat 2019. november 16-án együtt iszogatott egy ismerősével. Ekkor összevesztek és a vita odáig fajult, hogy a 37 éves J. Gábor ököllel és rúgásokkal verte meg a 61 éves férfit, majd otthagyta őt.

Később meghalt a 61 éves férfi

A rossz állapotban lévő 61 éves áldozatra egy szomszédja talált rá másnap. A férfi már akkor azt mondta, hogy allergiás reakciót kapott és elesett. Az áldozat kórházba került, de 2020. január 7-én meghalt.

Komoly sérüléseket szenvedett

A boncolás alátámasztotta az idegenkezűség gyanúját. A férfinak sorozatos bordatörése, törött mellcsontja, valamint légmelle volt, amelyeket nagy erejű tompa erőhatás okozott.

Módosult a bűncselekmény

A szakértő szerint az életveszélyes sérülés és az áldozat halála között közvetlen ok-okozati összefüggés nem volt megállapítható. A bűncselekmény minősítése így súlyos testi sértésből életveszélyt okozó testi sértése módosult.

Régi ismerősök

A 37 éves férfi a kihallgatáson elmondta, hogy az áldozattal gyerekkori ismerősök voltak. Ráadásul sokadik alkalommal ittak együtt.

Kevés volt a visszajáró

Miután a bor elfogyott, az idős férfi elment venni még abból a pénzből, amit a 37 éves vádlott adott neki.  Amikor visszatért a 61 éves férfi, J. Gábor kevesellte a visszahozott pénzt. Emiatt dulakodni és verekedni kezdtek.

Az ügyészségre került az ügy

A nyomozást A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Alosztályának munkatársai befejezték. Az ügy iratai átkerültek az ügyészséghez.

Kiemelt kép: illusztráció