Enyhítést szeretne az az ózdi apa, aki megölte nevelt fiait még 2018 novemberében. A férfi beismerte tettét, de azt nem tudta megmagyarázni miért tette. A bíróság nemrégen életfogytiglani büntetéssel sújtotta, azonban a férfi és ügyvédje enyhítésért fellebbeztek.

Megtámadta a családját

Az ózdi családapa, Sz. Ádám 2018 novemberében teljesen elvesztette a fejét. Az éjszaka közepén egy késsel esett neki élettársának, Andreának és két nevelt kamasz fiának, a 16 éves Krisztiánnak és a 18 éves Rolandnak – olvasható a borsonline.hu oldalon.

Nem engedte be őket

A férfi hírhedt volt korábban is agresszivitásáról. A támadás előtt éppen egy családi eseményről tértek haza. Az apa azonban nem engedte élettársának és a nevelt fiainak, hogy a házban aludjanak.

Szétverte a berendezést

A család többi tagjának kint kellett maradnia a hideg téli estén. Eközben a férfi szétverte a ház teljes berendezését.

Éjszaka visszatért

Később az apa beengedte a családtagjait, ő pedig elment otthonról. Az éjszaka folyamán azonban részegen visszatért.

Megszúrta családtagjait

Először élettársát megverte és mellbe szúrta, majd az anyjuk védelmére érkező fiai gyomrába szúrta a kését. Ezután a nőt szörnyű kínzásnak vetette alá.

A fiúk nem kaphattak segítséget

Nem engedte Andreának, hogy hívja mentőket, és azt sem, hogy segítsen a fiain. Bezárta őt, és végignézette vele, ahogyan a két fiú meghal.

Az asszony megmenekült

A nő végül ki tudott menekülni a házból. A szomszédoktól kért segítséget. A fiain a kiérkező segítség ellenére azonban már nem lehetett segíteni.

Nincs magyarázat

Az apa beismerte tettét, de nem tudott rá magyarázatot találni. A bíróság pedig életfogytiglani büntetést rótt ki rá.

Enyhítést szeretne

A férfi és védője azonban enyhítésért fellebbeztek. Az ügyben a bíróság a jövő kedden hoz ítéletet.

Kiemelt kép: illusztráció