Döbbenetes: ellopták a bajai piacról azt az adományt, amit egy két és fél éves daganatos betegséggel küzdő kislány részére gyűjtöttek össze. A pénzre hatalmas szüksége lenne a családnak, ugyanis a kislányt Hamburgban gyógykezelik, ha pedig hazatér, akkor egy speciális, steril szobára lesz majd szüksége.

Kettészakadt a család

Az elképesztő esetről a Bors számolt be, mint írják a Gábor-család most ideiglenesen szétszakadt, ugyanis az apa az egyik ikerrel, Mandrával Hamburgba utazott, hogy ott műtsék meg a májdaganatos kislányt. Eközben az édesanya, a másik ikerlánnyal, Évával és az ikrek kishúgával, az 5 hónapos Gitta Barbival otthon maradt. A Kékvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva tudod elérni.

Koraszülött volt a kislány

“Mandra koraszülöttként jött világra az ikertestvérével. Pár hónapra rá derült kiderült, hogy patkóveséje van, de azt mondták, ez még nem baj. Nyáron viszont kiderült, hogy a májában rosszindulatú daganatok vannak” – mondta el a lapnak a lányok édesapja.

FRISS! Megszólalt a bezárt budapesti szórakozóhely tulaja: szerinte minden szabályt betartottak és nem igaz, amire a rendőrök hivatkoznak

Ezért mennek Hamburgba

“Pont a főereknél támadta meg a rák, így májtranszplantációhoz Hamburgba utazunk, ott vállalták a műtétet. Az összes orvos azt mondta, látnak esély arra, hogy megmentsék a máját.” Mandra két kemoterápiát kapott eddig, hogy csökkentség a daganatok méretét, így növelve a műtét sikerének az esélyét is. Ha a február 4-re tervezett műtétet követően a kislánynak májtranszplantációra lesz szükség, akkor a kislányt sürgősségi listára teszik.

Steril szobára gyűjtenek

A lap azt írja, az apa egyéni vállalkozóként tevékenykedik. Piacokon mozgóárusként dolgozik és ahhoz, hogy ki tudjon menni a gyermekével Németországba, el kellett adni féláron a kisbuszt, amivel eddig a betevőt kereste. Az utat így sikerült finanszíroznia, ám a kinti élet sem olcsó, plusz a kislánynak steril szobára lesz szüksége a műtétet követően.

Így néz ki a steril szoba

“Laminált padlót kell lerakni, vakolni, glettelni és festeni, majd egy antibakteriális fertőtlenítéstt kell csinálni az egész szobában, ehhez szükségünk lesz néhány százezer forintra. Ha hazatérünk, ahhoz, hogy dolgozni tudjak, egy kis autóra is szükségünk lenne, erre gyűjtünk” – mondja az édesapa.

Az adománygyűjtés

Emiatt helyezték el az adománygyűjtő ládád a piacon, ahol sokan ismerik az édesapát, Gábor Lajost. Azonban egyik éjjel valaki feltörte és ellopta belőle az eddig összegyűjtött pénzt.

A család bizakodik

A jó hír az, hogy talán az orvosok meg tudják menteni a kis Mandra máját, ám a szülőket ennek ellenére nagyon megviseli a távollét és persze a bizonytalanság. “Távol a feleségemtől és a többi gyermekemtől egy idegen országban, ahol nem beszélem a nyelvet” – mondta a lapnak az édesapa. “Bevallom, elfáradtam, sok ez egy embernek. Senkinek nem kívánom, hogy ezt élje át. Felfoghatatlan, hogy egy egészséges, boldog család voltunk, és egyik pillanatról a másikra ez megváltozott. Remélem hamarosan újra együtt lehetünk mind, egészségesen.” – árulta el az apuka. A Kékvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: Illusztráció