Nem szokványos módon, fajátékpisztollyal akart több üzletet is kirabolni egy férfi Pest megyében. A lopott pénzből megtankolt, gyógyszert és kábítószert is vásárolt a férfi, azonban a Pest megyei nyomozóknak rövid időn belül sikerült azonosítaniuk a feltételezett elkövetőt, az elfogásáról készült videót a cikk végén mutatjuk.

Festékboltot akart rabolni

Szigethalmi festékboltba ment be a férfi 2021. február 13-án reggel, hogy a fia fajátékpisztolyával kirabolja az üzletet. A férfi meg is fenyegette az eladót a “fegyverével”, aki ijedtében az üzlet hátsó részébe menekült, támadója pedig pénz nélkül távozott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szigethalmi boltban fenyegetőzött

Ismét rabolt

Ezt követően B. Ferenc egy szigetszentmiklósi csemegeboltot szemelt ki magának, hogy ugyanazzal a módszerrel pénzhez jusson. Ez alkalommal viszont bevált a fenyegetés, ugyanis az alkalmazott átadta neki a bevételt, a támadó pedig a zsákmányával együtt elmenekült a helyszínről.

Így nyomoztak a rendőrök

Megindult a nyomozás

B. Ferenc nyomába a Pest megyei nyomozók eredtek, akik adatokat és információkat kezdtek gyűjteni, és minden lehetőséget kihasználtak, hogy a lehető legtöbb információhoz jussanak a bűncselekménnyel és annak elkövetőjével kapcsolatban. A nyomozók munkája hamar igazolódni látszott, mivel pár órán belül azonosították az elkövetőt, B. Ferencet.

Elfogták

Miután elfogták a rendőrök B. Ferenc, kihallgatták, a férfi pedig be is ismerte a bűncselekmény elkövetését, panaszt nem tett a gyanúsítás ellen. A férfi elmondta az egyenruhásoknak, hogy aznap reggel meglátta a fia játékpisztolyát a kocsijában, és innen jött neki az ötlet, hogy annak segítségével pénzt tudna szerezni.

Erre költötte a pénzt

B. Ferenc arról is mesélt a nyomozóknak, hogy a rabolt összegből megtankolt, gyógyszert és kábítószert is vásárolt.

Őrizetbe vették

A zsaruk nem tétlenkedtek sokat és a 26 éves férfit őrizetbe vették, majd vele szemben fegyveresen elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt rendeltek el büntetőeljárást.

Mutatjuk az elfogást

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Részlet a rendőrségi videóból